Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, με την οποία διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, τονίζοντας ότι τα επιτόκια θα μείνουν κοντά στο 0 για μεγάλο διάστημα, ενώ επιβεβαίωσε ότι πλέον στόχο της αποτελεί η επιτάχυνση του πληθωρισμού άνω του 2%.

Η διήμερη συνάντηση της κεντρικής τράπεζας ήταν η πρώτη στο πλαίσιο ενός πρόσφατα εγκριθέντος πλαισίου, στο οποίο επιδιώκει να αυξήσει τον πληθωρισμό άνω του 2% για να αντισταθμίσει τις περιόδους που βρισκόταν χαμηλότερα του 2%, του μακροχρόνιου όσο και άπιαστου στόχου της Fed.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,31%, κλείνοντας στις 28.081,26 μονάδες, ο S&P 500 απώλεσε 0,46%, υποχωρώντας στις 3.385,58 μονάδες και ο Nasdaq αποδυναμώθηκε 1,25%, στις 11.050,47 μονάδες.

Η μετοχή του Spotify υποχώρησε 1,3% μετά την ανακοίνωση της Apple ενός πακέτου για όλες τις υπηρεσίες που μειώνει το κόστος συνδρομής για την υπηρεσία Apple Music.

Στον αντίποδα η μετοχή της FedEx έκανε άλμα 5,8% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο του 2020 καλύτερων από το αναμενόμενο.

Ο S&P 500 δημοσίευσε 25 νέα υψηλά 52 εβδομάδων και κανένα νέο χαμηλό, με τον Nasdaq να παρουσιάζει 72 νέα υψηλά και 16 νέα χαμηλά.

Ο όγκος συναλλαγών στο αμερικανικό χρηματιστήριο ανήλθε στα 9,80 δισ. μετοχές, σε σύγκριση με τον μέσο όρο των 9,41 δισ. των τελευταίων 20 ημερών διαπραγμάτευσης.

Πηγή: newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μεγάλη πυρκαγιά στην Πάτρα κοντά σε κατοικημένη περιοχή: Μάχη να μη φτάσει σε σπίτια

Πυρκαγιές στην Αλεξανδρούπολη – Αντιπεριφερειάρχης Έβρου: Πρέπει να οδηγηθούμε σε κάποια συμπεράσματα

Επίσκεψη Κοντοζαμάνη στη Θεσσαλονίκη – Σχέδιο για την αναχαίτιση του κορωνοϊού

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤα ζευγάρια των play off
Επόμενο άρθροΣτα play off η Μακάμπι του Γιώργου Δώνη