Τους λόγους που οδήγησαν τους αξιωματούχους της Fed να αλλάξουν τις προβλέψεις τους για το ρυθμό αύξησης των επιτοκίων το 2019 περιέγραψε ο διοικητής της Fed, Jerome Powell στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής.

 

Οι αξιωματούχοι αναμένουν τώρα ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει 2 φορές τα επιτόκια το επόμενο έτος, από 3 προηγουμένως.

 

Ο Powell εξήγησε ότι από τη συνάντηση του Σεπτεμβρίου έχουν εμφανιστεί κάποια “ρεύματα” με διαφορετική κατεύθυνση. Αναφέρθηκε ειδικότερα, στον πληθωρισμό, ο οποίος στα τέλη του έτους θα είναι πιο υποτονικός από ό,τι αναμενόταν, στη μεταβλητότητα της αγοράς η οποία έχει αυξηθεί τελευταία, στη σύσφιξη των χρηματοπιστωτικών συνθηκών αλλά και στην παγκόσμια ανάπτυξη που μετριάστηκε ελαφρώς το 2018.

 

Τα περισσότερα μέλη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) αναμένουν ότι η αμερικανική οικονομία θα συνεχίσει να αποδίδει καλά το επόμενο έτος, με τον Powell να προβλέπει, ωστόσο, ότι η οικονομία μπορεί να μην είναι και τόσο ευγενική με τις προβλέψεις της Fed το 2019.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤον κατήφορο πήραν οι δείκτες μετά τις αποφάσεις της Fed
Επόμενο άρθροΚατακραυγή για την επίθεση αγνώστων στο διαιτητή Τζήλο