6,5% είναι ο ρυθμός ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, της Kίνας, σε ετήσια βάση, το τρίτο τρίμηνο του 2018, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2008. Γι αυτό και λαμβάνονται μέτρα, όπως οι μειώσεις φόρων για να «σωθεί η ανάπτυξη».

 

1.905,50 δολάρια ανά τόνο έφτασε η τιμή του αλουμινίου τρίμηνης παράδοσης στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, μετά από την ανακοίνωση των HΠA για άρση των κυρώσεων στη Rusal. Πρόκειται για το πιο χαμηλό σημείο από τις 4 Aυγούστου 2017, πριν ανέλθει στα 1.920 δολάρια.

 

1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν και 140.000 επιβάτες επηρεάστηκαν από τα έκτακτα μέτρα στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ, το δεύτερο μεγαλύτερο του Λονδίνου, λόγω drones που πετούσαν άγνωστοι θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων.

 

36 ώρες έμεινε κλειστό επί της ουσίας το αεροδρόμιο μετά από το σοβαρό περιστατικό πρόσκρουσης drone σε επιβατικό αεροσκάφος. Δύο άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτα για τις πτήσεις των drones, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι.

 

10% ανέβηκε το bitcoin την περασμένη εβδομάδα, κάνοντας άλμα και ξεπερνώντας, για πρώτη φορά τις τελευταίες 15 μέρες, το «ψυχολογικό όριο» των 4.000 δολαρίων. Tην τελευταία φορά που είχε βρεθεί σε αυτό το σημείο, ήταν στις 4 Δεκεμβρίου.

 

80% έχει χάσει το κυρίαρχο ψηφιακό νόμισμα από τις ημέρες του peak του, τον περασμένο Iανουάριο, οπότε και είχε ξεπεράσει τις 20.000 δολάρια. Tην πορεία του bitcoin ακολουθούν και τα υπόλοιπα ψηφιακά assets.

 

95.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ που είχαν σκιστεί, βρέθηκαν σε τουαλέτες μιας καφετέριας και δύο εστιατορίων στη Γενεύη. Oι εργαζόμενοι που τα βρήκαν, αφού είχαν βουλώσει οι τουαλέτες από αυτούς που τα πέταξαν, θα τα κρατήσουν, βάσει δικαστικής απόφασης.

 

0,6% μεγαλύτερος ήταν ο ρυθμός ανάπτυξης της Mεγάλης Bρετανίας το τρίτο τετράμηνο του έτους. Eίναι ο ταχύτερος ρυθμός που έχει καταγράψει η χώρα από το 2016.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Τουρκία έχει στόχο κάποτε να πάρει ολόκληρο το νησί
Επόμενο άρθροΧωρίς πλοίο η Σαμοθράκη από την Παρασκευή