Οι Βρετανοί θα πρέπει να επιλέξουν τους εκπροσώπους του στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εάν η χώρα παραμείνει στην ΕΕ μετά την 2α Ιουλίου, δήλωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ανέφερε σε τακτική ενημέρωση ότι τη ΕΕ δεν είχε λάβει κανένα αίτημα από το Λονδίνο για παράταση της προθεσμίας της 29ης Μαρτίου για έξοδο από την ΕΕ και επομένως μια τέτοια συζήτηση είναι θεωρητική.

 

“Εμείς … ως θεματοφύλακας των Συνθηκών της ΕΕ, εφιστούμε την προσοχή σε οποιαδήποτε πρόταση ότι το δικαίωμα των πολιτών της ΕΕ να ψηφίζουν στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, θα μπορούσε να αμφισβητηθεί”, δήλωσε ο κ. Σχοινάς.

 

“Έχουμε ένα νομικά συγκροτημένο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο απαιτεί άμεσα εκλεγμένους ευρωβουλευτές από όλα τα κράτη μέλη το αργότερο την πρώτη ημέρα της νέας θητείας του νέου κοινοβουλίου, η οποία αυτή τη φορά είναι η δεύτερη Ιουλίου”, δήλωσε.

 

“Αυτή είναι η νομική κατάσταση. Ως θεματοφύλακες της Συνθήκης θα προτιμούσαμε να παραμείνουμε στην ισχύουσα έννομη τάξη “, δήλωσε.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΘα ισχύσουν όλοι οι κανόνες της Ε.Ε. για τον Turkish Stream
Επόμενο άρθροΑνοδική πορεία για τα futures της Wall Street