Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου πραγματοποίησε σήμερα τηλεδιάσκεψη με την πρόεδρο της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ, Ιωάννα Καρυοφύλλη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δήμων και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ με τη στήριξη της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε την ανάγκη οι πόλεις να γίνουν φιλικές και προσβάσιμες για όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις και εμπόδια, ενώ αναφέρθηκε στην δυνατότητα που υπάρχει για την υλοποίηση δράσεων και έργων προσπελασιμότητας μέσω των χρηματοδοτικών προγραμμάτων «Αντώνης Τρίτσης» και «Ταμείο Ανακάμψης».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφερόμενος στην προσπάθεια διεύρυνσης της συνεργασίας σημείωσε ότι αυτή πρέπει να έχει καθαρά κοινωνικό πρόσημο, αφού απαιτεί και τη συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών.

Επιπλέον ο κ Παπαστεργίου εξήρε την καταλυτική συμμετοχή του αθλητικού κινήματος στη δυνατότητα της κοινωνικής ένταξης των ΑμεΑ, που συμμετέχουν σε αυτό.

Σε ότι αφορά την προγραμματική σύγκλιση της Αυτοδιοίκησης και Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ συμφωνήθηκε άμεσα να υπάρξει νέα συνάντηση προκειμένου να διευκριστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις αυτής της συνεργασίας.

Από την πλευρά της η κα. Καρυοφύλλη έκανε εκτενή αναφορά στις δράσεις που έχουν ολοκληρωθεί έως σήμερα με επιτυχία με την υποστήριξη των δήμων, για τη συνδιοργάνωση των δεκαπεπτά πρωταθλημάτων που τελούν υπό την εποπτεία της η ΕΑΟΑμεΑ.

Επιπλέον η κα. πρόεδρος με χαρά δέχθηκε την θετική ανταπόκριση του κ. Παπαστεργίου σχετικά με τον στόχο της συνδιοργάνωσης πρωταθλήματος υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ στην τρέχουσα αθλητική περίοδο. Παρών στην συνάντηση ήταν και το στέλεχος και εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ στην Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας Γεράσιμος Φεσσιάν.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑργυρούπολη – Άγριος ξυλοδαρμός γυναίκας από τον σύντροφό της
Επόμενο άρθροΚακοποίηση παιδιού ΑμεΑ – Στο Πειθαρχικό του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών ο δράστης