Την πεποίθηση πως οι δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι φιλοδοξούν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι θα στείλουν και πάλι “στην αντιπολίτευση με την ψήφο τους” τη Νέα Δημοκρατία, δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστουδουλοπούλου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

Τα βέλη της έστρεψε και προς τον πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη επισημαίνοντας ότι “μερικοί νομίζουν ακόμα πως τον Αύγουστο δεν έγινε τίποτα και συνεχίζουμε ακόμα να ζούμε στα μνημόνια. Είστε μια αντιπολίτευση που εχθρεύεται τους δημόσιους υπαλλήλους και τους θεωρεί υπερβολικούς για τα δημόσια ταμεία. Ο Μητσοτάκης ως αρμόδιος υπουργός έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής”.

 

Επιπλέον, υπερασπίστηκε τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης με το νέο νόμο για το ΑΣΕΠ ο οποίος ψηφίζεται σήμερα στην Βουλή, ενώ “χρέωσε” τα προβλήματα λειτουργίας των νοσοκομείων όχι στο ότι άδειασαν από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά στο ότι “υπάρχει κοσμοσυρροή του κόσμου στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας γι’ αυτό και τα προβλήματα. Τα νοσοκομεία εμφάνισαν προβλήματα όταν έβαλαν τους ανασφάλιστους. Γέμισε ο τόπος από ανθρώπους που ήθελαν φροντίδα και πριν δεν είχαν την ευκαιρία να την λάβουν”.

 

Ενώ μίλησε για αποκατάσταση αδικιών στον δημόσιο τομέα και εφαρμογή αμερόληπτης αξιολόγησης καθώς τα προηγούμενα χρόνια διόριζαν σε αυτό τα κόμματα που κυβέρνησαν με κομματικά κριτήρια.

 

Νωρίτερα σε ό,τι αφορά τους διορισμούς Γενικών Διευθυντών υπουργείων, η αρμόδια υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είχε υποστηρίξει πως το χειμώνα του 2014 ως υπουργός ο κ. Μητσοτάκης είχε διορίσει διευθυντές  σε όλα τα υπουργεία “τους οποίους εμείς δεν διώξαμε”. Και πρόσθεσε πως όταν ξεκίνησε να εφαρμόζεται η νέου τύπου αξιολόγηση οι περισσότεροι από αυτούς πληρούσαν τα κριτήρια και παρέμειναν.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑυξημένο το ενδιαφέρον για το ελληνικό ομόλογο
Επόμενο άρθροΗ Ελλάδα με το 5ετες υπογράφει το τέλος της κηδεμονίας της τρόικας