Έντονες διεργασίες στα επιτελεία των μεγάλων κομμάτων με φόντο τις εθνικές εκλογές. Το στίγμα των κινήσεων του κυβερνώντος κόμματος, θα ανοίξει εδώ στην ΕΡΤ και στην «ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» με το Σεραφείμ Κοτρώτσο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Eντελώς διαφορετική καμπάνια θα κάνει η Νέα Δημοκρατία τις επόμενες πέντε εβδομάδες, σύμφωνα με ενημέρωση της Πειραιώς.

Στο μεταξύ συνεχείς είναι οι συσκέψεις του πρωθυπουργού στο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου με τους στενούς συνεργάτες και το επιτελείο του στο οποίο συμμετέχουν οι Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου και Πάνος Σκουρλέτης.

Στο επίκεντρο η στρατηγική και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη 4ετία. Αυτό που επισημαίνεται είναι η ανάγκη ανάδειξης όσων πέτυχε η κυβέρνηση τόσο μέσα στα δύσκολα χρόνια των μνημονιών όσο και αυτών που επετεύχθησαν το διάστημα μετά την έξοδο από το μνημόνιο. Το δίλημμα για το ΣΥΡΙΖΑ είναι: «επιστροφή στα μνημόνια η συνέχιση των πολιτικών προστασίας;» Τις επόμενες μέρες, με πιο πιθανή την Παρασκευή, θα συνεδριάσει και η Κ.Ε η οποία θα ασχοληθεί με τα ψηφοδέλτια

Ο πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι στο διάστημα 10-13 Ιουνίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα δει τον ΠτΔ για την προκήρυξη των εκλογών. Αμέσως μετά θα γίνει η θυροκόλληση προεδρικού διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής. Όπως είπε ο Νίκος Βούτσης, η προεκλογική περίοδος δεν μπορεί να υπερβεί τις 30 ημέρες και χρονικά την περίοδο εκείνη είναι το συνταγματικό όριο για την προκήρυξη εκλογών.

«Μέχρι να διαλυθεί η Βουλή, η κυβέρνηση έχει πλήρεις αρμοδιότητες, δεν πρόκειται για αδυναμία ή πτώση της κυβέρνησης, είμαστε σε μια ιδιότυπη κανονικότητα της λειτουργίας της Βουλής» τόνισε και πρόσθεσε «Ευελπιστώ ότι δεν θα είναι πολλές οι τροπολογίες και δεν θα έχουν φωτογραφικό χαρακτήρα». Είπε ακόμη, πως κυρίως «θα αφορούν προθεσμίες και συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών».

«Το πραγματικό δίλημμα ενόψει εκλογών είναι εάν θα έχουμε ανάπτυξη διατηρήσιμη, δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς, ή όπως στο παρελθόν, άναρχη, αποσπασματική, άνιση και για τους λίγους» τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Όπως προέκυψε από τη χθεσινή συνέντευξη του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον ΑΝΤ1, αντί για τις καθιερωμένες ανοιχτές συγκεντρώσεις που κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, η ΝΔ επιλέγει να διοργανώσει μία σειρά μικρότερων θεματικών εκδηλώσεων, στις οποίες ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης θα συνομιλεί αδιαμεσολάβητα με τους πολίτες.

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η «Η Ελλάδα πρέπει να είναι αυτοδύναμη, γι’ αυτό χρειάζεται ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση», σημειώνοντας μάλιστα ότι, ακόμη και αν η ΝΔ κερδίσει την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές, θα επιδιώξει ευρύτερες πολιτικές συνεργασίες και συμπράξεις. Επίσης απέρριψε κάθε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτην Κρήτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Επόμενο άρθροΕΚΛ: Περίπου 5.000 εργαζόμενοι δεν πληρώνονται στην ώρα τους