«Η εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτες, όπως αδιαπραγμάτευτη είναι και η υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Ευάγγελος Αποστολάκης, απευθυνόμενος στους αξιωματικούς και άνδρες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).

 

Ο υπουργός επισκέφθηκε το Στρατόπεδο «Αντ/γου Σταυριανάκου» της ΕΛΔΥΚ, στη Μαλούντα, πριν αναχωρήσει από την Κύπρο. Στο μνημείο πεσόντων και αγνοουμένων της ΕΛΔΥΚ κατέθεσε στεφάνι και ξεναγήθηκε στο μουσείο της Δύναμης.

 

Στη σύντομη ομιλία του, ο κ. Αποστολάκης επισήμανε ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι δυνατές, αξιόπιστες και έτοιμες να εκτελέσουν την αποστολή τουςστο ακέραιο για την προάσπιση της εθνικής ακεραιότητας. «Το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και η ενεργή στρατιωτική διπλωματία συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια», τόνισε.

 

Πριν τη μετάβασή του στην ΕΛΔΥΚ, ο Έλληνας υπουργός κατέθεσε στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, σε ένδειξη τιμής στους πεσόντες κατά τον απελευθερωτικό αγώνα των Κυπρίων του 1955-59 και κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚέρδη για τα futures της Wall
Επόμενο άρθροΕτοιμάζεται Στέγη Ελληνικής Επιχειρηματικότητας για τις ΜμΕ από το υπ. Εργασίας