Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, 21:00

Στις 22.00 (Cosmote Sport 1) θα ξεκινήσει στο «Γ. Καραϊσκάκης» η πρώτη μονομαχία του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Άρσεναλ, για τη φάση των «32» του Europa League.

Οι Πειραιώτες, μολονότι θα τεθούν αντιμέτωποι με έναν αρκετά δύσκολο αντίπαλο είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρις εσχάτων για να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν τους Λονδρέζους με πολύ καλή ψυχολογία, δεδομένου ότι παραμένουν αήττητοι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στον αντίποδα αν και η σεζόν δεν ξεκίνησε όπως περίμεναν στην Άρσεναλ το τελευταίο διάστημα οι «κανονιέρηδες» φαίνεται ότι βρίσκουν τον δρόμο τους με τον Αρτέτα στον πάγκο τους.

Φυσικά στο φαληρικό γήπεδο δεν πέφτει ούτε… καρφίτσα, καθώς οι φίλαθλοι της ομάδας «εξαφάνισαν», όπως αναμενόταν άλλωστε, τα «μαγικά χαρτάκια» για το αποψινό μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού των Πειραιωτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός έχει νικήσει τρεις φορές στο Φάληρο (σε επίπεδο ομίλων Champions League) τους Λονδρέζους.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Γερμανός, Φέλιξ Τσβάιερ, ο οποίος είχε επιλεγεί από την ΚΕΔ/ΕΠΟ στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τον Μάιο του 2019.

Βοηθοί του είναι οι Τόρστεν Σίφνερ και Μάρκο Αχμίλερ, όπως είχαν οριστεί και στον ελληνικό τελικό. Στο VAR θα είναι ο Γερμανός Σάσα Στέγκεμαν, που ήταν διαιτητής στο φετινό Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1 και βοηθός του ο Γιαν Ζάιντελ.

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα του Πειραιά θα αγωνιστεί στο ματς με -το κλασικό φέτος- 4-3-3, με το οποίο την έχει παρατάξει στα ευρωπαϊκά ματς της ο Πέδρο Μαρτίνς.

Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Σα, οι Μπα και Σεμέδο θα είναι οι δύο στόπερ, με τους Τσιμίκα και Ομάρ να παίρνουν θέση στο αριστερό και στο δεξιό άκρο της άμυνας, αντίστοιχα.

Οι τρεις κεντρικοί χαφ του Ολυμπιακού θα είναι οι Γκιγιέρμε, Καμαρά και Μπουχαλάκης, οι Βαλμπουενά και Μασούρας θα είναι στα δύο «φτερά» της επίθεσης, με τον Ελ Αραμπί να είναι στην αιχμή του «ερυθρόλευκου» δόρατος.

Στον αντίποδα ο Μίκελ Αρτέτα αποφάσισε να κάνει πέντε αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Νιούκαστλ, παρατάσσοντας την ομάδα του με τους: Λένο – Μουστάφι, Παπασταθόπουλο, Νταβίντ Λουίζ, Σακά – Γκεντουζί, Τζάκα – Μαρτινέλι, Γουίλοκ, Λακαζέτ – Ομπαμεγιάνγκ.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Σα, Τσιμίκας, Μπα, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά, Μασούρας, Ελ Αραμπί.

Άρσεναλ: Λένο – Μουστάφι, Παπασταθόπουλο, Νταβίντ Λουίζ, Σακά – Γκεντουζί, Τζάκα – Μαρτινέλι, Γουίλοκ, Λακαζέτ – Ομπαμεγιάνγκ.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟι αποφάσεις του Αλαφούζου που έφεραν την έκρηξη του Δώνη
Επόμενο άρθροΕπίθεση από αγνώστους δέχτηκαν οπαδοί του Ολυμπιακού σε συρμό του ηλεκτρικού