Οι ευρωεκλογές τον Μάιο θα ανατρέψουν το πολιτικό τοπίο και θα βοηθήσουν την Ιταλία στις δημοσιονομικές μάχες της με τις Βρυξέλλες, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας Λουίτζι Ντι Μάιο την Κυριακή.

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο μήνα απέρριψε τον προϋπολογισμό της Ιταλίας για το 2019, λέγοντας ότι αγνόησε τη δέσμευση για μείωση του ελλείμματος και δεν εξασφάλισε μείωση του χρέους, το οποίο είναι το δεύτερο υψηλότερο στην ευρωζώνη σε αναλογία με το ΑΕΠ.

 

Η συγκυβέρνηση της Ιταλίας αρνήθηκε να αλλάξει τα βασικά σημεία του προϋπολογισμού, λέγοντας ότι θα ενισχύσει την οικονομία μέσω φορολογικών περικοπών, χαμηλότερης ηλικίας συνταξιοδότησης και υψηλότερων κοινωνικών δαπανών.

 

Ο Ντι Μάιο δήλωσε στην Corriere della Sera ότι είναι πεπεισμένος πως η Ρώμη και οι Βρυξέλλες θα μπορούσαν να αποφύγουν μια σύγκρουση, προβλέποντας ότι η Επιτροπή θα υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση μετά τις εκλογές του Μαΐου.

 

“Οι πολίτες θα ψηφίσουν στις ευρωπαϊκές εκλογές και θα προκαλέσουν μεγάλη ταραχή”, δήλωσε ο Ντι Μάιο. “Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε συζήτηση, αλλά δεν μπορούν να μας ζητήσουν να σφαγιάσουμε τους Ιταλούς”, δήλωσε.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓιατί ήρθε το ναυάγιο με τη Fortress
Επόμενο άρθροO Mανδύλας και οι Tσέχες