Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022, 18:35

Οι επτά χώρες, τις οποίες η FIFA απέτρεψε από το να φορέσουν περιβραχιόνια “OneLove” στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, εξετάζουν από κοινού τις νομικές επιλογές τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ολλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (KNVB).

Το περιβραχιόνιο υποστηρίζει τη διαφορετικότητα και την ένταξη, ωστόσο η FIFA απείλησε με κίτρινη κάρτα όποιον το φορέσει. Ως αποτέλεσμα, Αγγλία, Ουαλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ελβετία, Γερμανία και Δανία ανακοίνωσαν ότι υποχωρούν από τα σχέδιά τους να φορέσουν το περιβραχιόνιο. Αντίθετα, οι ποδοσφαιριστές της Γερμανίας κάλυψαν τα στόματά τους με τα χέρια τους σε μια συμβολική κίνηση, στη διάρκεια της ομαδικής φωτογράφησης πριν από την έναρξη του σημερινού αγώνα με την Ιαπωνία, όπου οι Ασιάτες επικράτησαν 2-1. Πάντως, η KNVB ανακοίνωσε ότι οι επτά χώρες δεν θα προσφύγουν γι’ αυτό το θέμα στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS).

«Και οι επτά χώρες, των οποίων οι αρχηγοί θα έπαιζαν με το περιβραχιόνιο “OneLove” έχουν λάβει από κοινού την απόφαση να μην πάνε στο CAS αυτή τη στιγμή» αναφέρει η KNVB και συνεχίζει: «Όμως, εξετάζουμε από κοινού τη νομική μας θέση. Παραμένουμε 100% πίσω από το “OneLove” και το μήνυμά του… Συνεχίζουμε λοιπόν την καμπάνια “OneLove”, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Προηγουμένως, οι αρχηγοί της Ολλανδίας και εννέα άλλων χωρών έπαιξαν φορώντας το περιβραχιόνιο “OneLove” στη διάρκεια αγώνων του Nations League. Αυτοί εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της UEFA και αυτό δεν προκάλεσε προβλήματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στο Κατάρ και οι διοργανωτές του Μουντιάλ στο εμιράτο του Περσικού Κόλπου έχουν προειδοποιήσει τους επισκέπτες να μην προβαίνουν σε δημόσιες εκδηλώσεις στοργής. Όμως, έχουν τονίσει επίσης ότι όλοι, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή το υπόβαθρό τους, είναι ευπρόσδεκτοι στην διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Μέση Ανατολή.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022, 18:39

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Ο άντρας μου είναι υπέροχος, αλλά χρειάζομαι κάτι ‘μεγαλύτερο’ στο κρεβάτι που δεν μπορεί να μου δώσει»
Επόμενο άρθρο«Κιβωτός του Κόσμου»: Σε φιλικό σπίτι έχει βρει στέγη ο πάτερ Αντώνιος – «Φοβάται τα χειρότερα»