Οι ρευστοποιήσεις στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου συνεχίσθηκαν και σήμερα, οδηγώντας τη Wall Street σε απώλειες, με τους S&P 500 και Nasdaq να ολοκληρώνουν την 3η διαδοχική εβδομάδα με απώλειες, στο χειρότερο εβδομαδιαίο σερί για τον τεχνολογικό δείκτη από τον Αύγουστο του 2019.

Οι μετοχές των Amazon, Apple, Facebook και Microsoft έκλεισαν με απώλειες εισερχόμενες πιο βαθιά στη φάση διόρθωσης στην οποία έχουν μπει αυτό τον μήνα, οι κύριες υπαίτιες για την κάθοδο των S&P 500 και Nasdaq.

Η Παρασκευή σηματοδότησε την τριμηνιαία λήξη σε δικαιώματα προαίρεσης μετοχών, σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και σε δικαιώματα προαίρεσης σε συμβάσεις. Οι λήξεις αυτές τείνουν να επιφέρουν αυξημένο όγκο συναλλαγών και να τροφοδοτούν με αστάθεια την αγορά.

Οι αναλυτές από την άλλη επισημαίνουν, ότι οι επενδυτές φαίνεται να συνεχίζουν την πρόσφατη εναλλαγή από τις μετοχές των εταιρειών του τεχνολογικού κλάδου, σε άλλους κλάδους.

Από τους βασικούς κλάδους του δείκτη S&P 500 αυτός των πρώτων υλών παρουσιάζει την καλύτερη εικόνα μέχρι στιγμής τον Σεπτέμβριο, σε αντίθεση με τον τεχνολογικό κλάδο που έχει τη χειρότερη επίδοση.

Ο Dow Jones απώλεσε 0,88% κλείνοντας στις 27.657,42, ο S&P 500 διέγραψε 1,12%, σε 3.319,47 μονάδες, με τον Nasdaq να υποχωρεί 1,07%, στις 10.793,28 μονάδες.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

ΗΠΑ- Τραμπ: Τα σύνορα με τον Καναδά θα ανοίξουν μέχρι το τέλος του έτους

Απάντηση Μαυρίδη στην πρεσβεία του Μεξικού: Έχω φωτογραφίες – Μην μπαίνετε σε πόλεμο με Ευρωπαίο πολίτη

Κακοκαιρία Ιανός: Η Λαμία στη δίνη του κυκλώνα – Έκλεισε ο δρόμος προς το νοσοκομείο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στη Γέφυρα Καλογήρου
Επόμενο άρθροΟ S&P υποβάθμισε σε «αρνητική» την προοπτική του δημοσίου χρέους