Αυξήσεις φωτιά ετοιμάζει η ΔΕΗ δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την ζωή των καταναλωτών που μαστίζονται από την οικονομική δυσπραγία των τελευταίων ετών.

 

Η αύξηση των τιμών των ρύπων εκτοξεύει τα τιμολόγια της ΔΕΗ, καθώς ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης άφησε ανοιχτό το θέμα να μετακυληθεί στους καταναλωτές και στα τιμολόγια ρεύματος ολόκληρο ή μέρος του επιπλέον κόστους που έχει προκύψει για τη ΔΕΗ από την αύξηση των δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων.

 

Με δεδομένο ότι οι τιμές διοξειδίου του άνθρακα έχουν εκτιναχθεί στα 25 ευρώ ανά τόνο έναντι 5 ευρώ πέρυσι, ο προβληματισμός στην ηγεσία του υπουργείου είναι έντονος.

 

Ήδη η ΔΕΗ έχει προχωρήσει σε αυξήσεις τιμολογίων χιλιάδων επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων, ενώ αναμένεται να γίνει το ίδιο και στα οικιακά τιμολόγια.

 

Το ίδιο έχει συμβεί και με τους άλλους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν ξεχωριστή χρέωση για τους ρύπους, αλλά ήδη έχουν αναπροσαρμόσει τα τιμολόγια προς τα επάνω, ενώ έχουν περιορίσει και τις προσφορές προς τους νέους πελάτες.

 

Ειδικά σε ό,τι αφορά στη ΔΕΗ δεν είναι ακόμα γνωστό πόσο μεγάλη θα είναι η αύξηση στα τιμολόγια, πάντως, όσοι γνωρίζουν την αγορά εκτιμούν ότι αυτή είναι αναπόφευκτη, καθώς έχει μεγαλώσει και η τρύπα στα έσοδα της επιχείρησης λόγω των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια της εταιρείας είναι η καθιέρωση ρήτρας διοξειδίου του άνθρακα, με την οποία όταν οι τιμές προκαλούν αρνητικές επιπτώσεις το κόστος θα μετακυλίεται στην κατανάλωση.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας
Επόμενο άρθροΠρώτα κράτος δικαίου και μετά εξομάλυνση των σχέσεων