Η Μέι αντιμετωπίζει την πιθανότητα ακόμη μίας κοινοβουλευτικής ταπείνωσης

 

Σημαίνοντα στελέχη του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος προέτρεψαν την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να αποσύρει την αυριανή ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για την προτεινόμενη συμφωνία στο Brexit επειδή προβλέπεται πως θα εξέλθει ηττημένη κατά κράτος, τονίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Times.

 

Η Μέι αντιμετωπίζει την πιθανότητα ακόμη μίας κοινοβουλευτικής ταπείνωσης για το Brexit έπειτα από την ανακοίνωση άλλων δύο ομάδων ευρωσκεπτικιστών ότι προτίθενται να καταψηφίσουν την πρότασή της για συμφωνία, επειδή η πρωθυπουργός απέτυχε να εξασφαλίσει επαρκείς παραχωρήσεις από την ΕΕ.

 

Μόλις 18 ημέρες προτού το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει επισήμως από την Ευρώπη στις 29 Μαρτίου, η Μέι πασχίζει απελπισμένα να επιτύχει έστω και την ύστατη ώρα κάποιες αλλαγές στην συμφωνία με τις Βρυξέλλες πριν την κρίσιμη αυριανή ψηφοφορία.

 

Σε περίπτωση που η συμφωνία, η οποία καταψηφίσθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, απορριφθεί ξανά, τότε οι βουλευτές της Τετάρτη θα ψηφίσουν πάλι για το εάν η χώρα θα αποχωρήσει άτακτα και χωρίς συμφωνία από την ΕΕ και εάν κι αυτό το ενδεχόμενο καταψηφισθεί τότε η ψηφοφορία θα επαναληφθεί την Πέμπτη με θέμα την καθυστέρηση της αποχώρησης από την ΕΕ.

 

Ο Νάιτζελ Ντοντς του βορειοϊρλανδικού Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP), που στηρίζει την κυβέρνηση μειοψηφίας της Μέι και ο Στίβεν Μπέικερ, σημαίνον πρόσωπο της μεγάλης πτέρυγας των ευρωσκεπτικιστών στο Συντηρητικό Κόμμα της Μέι, έχουν προειδοποιήσει πως η μορφή της συμφωνίας που έχει προτείνει για το Brexit η πρωθυπουργός θα καταψηφισθεί στο Κοινοβούλιο.

 

«Η Μέι έχει καταφέρει να στριμωχθεί από μόνη της στη γωνμία, όπως φαίνεται η δεύτερη σημαντική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Τρίτη, όμως όπως φαίνεται δεν πρόκειται να είναι η τελευταία σημαντική ψηφοφορία για το θέμα», τόνισε πηγή της ΕΕ.

 

Οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν πως κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δεν επιτεύχθηκε κάποια πρόοδος στις συνομιλίες με τη Βρετανία, εκφράζοντας συνάμα την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι η Μέι εξακολουθεί να εξασφαλίσει παραχωρήσεις ενώ ήδη βρισκόμαστε στο παρά πέντε για το Brexit.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζεται το μπλακ άουτ στη Βενεζουέλα
Επόμενο άρθροΑνοδικά κινούνται οι ευρωαγορές