«Το τραπεζικό σύστημα ταλαιπωρήθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια, έχει ακόμη το βάρος των ‘κόκκινων’ δανείων, έχει, όμως και κάποιες αγκυλώσεις». Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, στο πλαίσιο διαδικτυακής ημερίδας, με τίτλο «Βιώσιμη Τραπεζική: Χρηματοδοτώντας το αύριο», που διοργάνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, χωρίς ευθύνη του τραπεζικού συστήματος τα επιτόκια, που απολαμβάνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, εξακολουθούν να είναι υψηλά, με το χάσμα σε σχέση με την Ευρώπη να είναι σοβαρό. «Αυτό σίγουρα δεν διευκολύνει τις ιδιωτικές επενδύσεις και δημιουργεί μία ανταγωνιστική αδυναμία», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως ο συνδυασμός μεγάλου επενδυτικού κενού – από το 2011 και μετά, ουσιαστικά, η Ελλάδα αποεπενδύει – που πρέπει να καλυφθεί ταυτόχρονα με την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση και υψηλών επιτοκίων αποτελεί μία σοβαρή πρόκληση.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.grΕιδήσεις σήμεραΚορωνοϊός: «Έκρηξη» με 416 νέα κρούσματα – 79 διασωληνωμένοι – 5 θάνατοιΜόσιαλος: Όλα όσα ξέρουμε για τις θεραπείες του κορωνοϊούΧαρδαλιάς: 93 από τα 123 σχολεία που εντοπίστηκαν κρούσματα είναι στην Αττική

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘετικός στον κορωνοϊό ο Τιάγκο Αλκάνταρα
Επόμενο άρθροΟΣΕ: Χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης σιδηροδρομικού δικτύου από τον «Ιανό»