Μοιράσου το άρθρο:

Σε συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο Νομό Καρδίτσας.
1.Γάζος Έκτορας: 33 ετών. Γιατρός- Γυναικολόγος, μέλος των ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Καρδίτσας και της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Νομού Καρδίτσας, νεοεκλεγείς Δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας.
2.Κούτρα Χαρίκλεια: 38 ετών, πτυχιούχος Ελληνικής Φιλολογίας του ΑΠΘ, ιδιωτική υπάλληλος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου νομού Καρδίτσας.
3. Μπεκιάρη Χριστίνα: 36 ετών, πτυχιούχος Δημόσιας διοίκησης Παντείου Πανεπιστημίου, μέλος της Ε.Π Θεσσαλίας του ΚΚΕ.
4. Πολυγένης Άρης: 39 ετών. Αγρότης, μέλος του ΔΣ της ΕΟΑΣΚ, Δημοτικός σύμβουλος Παλαμά.
5.Τέγος Νίκος: 36 ετών, Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε, Γραμματέας της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ.
6.Τσιούτρας Γιάννης: 51 ετών. Αγρότης, οργανωτικός γραμματέας της ΕΟΑΣΚ.
Πριν την παρουσίαση ο κ. Τέγος ως γραμματέας της ΤΕ Καρδίτσας, τόνισε:

Το ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές στις 7 Ιούλη απευθύνεται, στους εργατοϋπάλληλους, αγρότες, επαγγελματίες, στους νέους και τις νέες. Σ αυτές τις εκλογές κρίνεται πόσο ισχυρή θα είναι εκείνη η δύναμη που είναι σταθερά και μόνιμα δίπλα σας, μπροστά σας στα δύσκολα, που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα. Κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας
Με αισιοδοξία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα, αν έχουμε δίπλα μια συνεπή, μαχητική και ασυμβίβαστη δύναμη στη Βουλή και στο λαϊκό κίνημα.
Για τον λαό, το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ένα: Αν την επόμενη μέρα θα δυναμώσει εκείνη η δύναμη που θα μάχεται για τα δικαιώματα, μέσα και έξω από τη Βουλή, που θα ανοίγει το δρόμο της ριζικής ανατροπής. Τη συντηρητική πολιτική, με όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση, αυτοδυναμίας ή συνεργασίας, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να την αντιπαλέψουν κόμματα που δοκιμάστηκαν και από κυβερνητικές θέσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα βρίσκονται ή αύριο θα βρεθούν στο ρόλο της αντιπολίτευσης, ακολουθώντας «δεξιές» πολιτικές, ακόμα και με τη μάσκα της «αριστεράς» και της «προόδου». Δεν μπορούν να οργανώσουν και να προωθήσουν στο ελάχιστο τον αγώνα και τις διεκδικήσεις του λαού και μέσα στη Βουλή και κυρίως έξω από αυτήν στους δρόμους της πάλης, εκεί όπου όλα τελικά κρίνονται.
Το ΚΚΕ αντιπάλεψε τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, με πυρήνα είτε τη ΝΔ είτε τον ΣΥΡΙΖΑ, οργάνωσε και στήριξε τους αγώνες, τις διεκδικήσεις. Είναι ο πραγματικός αντίπαλος του σημερινού δρόμου των μονοπωλίων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, που υπηρετούν τα άλλα κόμματα. Είναι το Κόμμα που στέκεται και θα σταθεί δίπλα στον άνεργο, στον απολυμένο, στον βιοπαλαιστή, στον επαγγελματία, στον επιστήμονα, στον αγρότη, στη νεολαία, στον συνταξιούχο, σε εκείνους που βρίσκονται υπό την απειλή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών. Είναι εκείνο που αποτέλεσε πραγματική, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση παντού. Καταθέτει προτάσεις για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Ο λαός της περιοχή μας έχει εμπειρία. Το μόνο κόμμα που στάθηκε αταλάντευτα στο πλευρό του σε όλους τους αγώνες είναι το ΚΚΕ.
1. Σταθερά είναι μπροστά στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα, αλλά και τις μορφές πάλης. Κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των Κυβερνήσεων, της ΕΕ που στόχο έχουν το ξεκλήρισμα των αγροτών, και την συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια. Ενάντια στον αυταρχισμό που διαχρονικά δέχονται στο πετσί τους οι αγρότες από όλες τις κυβερνήσεις, είτε της ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, είτε της σημερινής του ΣΥΡΙΖΑ. Η καταδικαστική απόφαση που επιβλήθηκε χθες σε βάρος 3 στελεχών του αγροτικού κινήματος, (Ρίζου Μαρούδα, Β. Μπούτα Κ. Τζέλλα, ) μελών της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι – χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή. Στόχος τους η τρομοκράτηση των αγροτών αλλά και όσων άλλων αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική που τους καταδικάζει στη φτώχεια και στη ζωή χωρίς δικαιώματα.
Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το δρόμο που χάραξαν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις της.

2. Το ΚΚΕ πρωτοστάτησε στο νομό μας, στον αγώνα για δημόσιο καθολικό σύστημα υγείας, αντιπάλεψε μέσα στη Βουλή αλλά και στο κίνημα τις τρομακτικές ελλείψεις που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, αλλά και στα κέντρα υγείας του νομού, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του λαούς μας, όπως πχ με την υπολειτουργία της Παιδιατρική κλινικής. Είναι προκλητική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ, λέγοντας ξεδιάντροπα πως όλα πρέπει να υποτάσσονται με βάση της αντοχές της οικονομίας, αντιμετωπίζοντας την υγεία του λαού και των παιδιών του ως κόστος.

3. Οι μαθητές που ψηφίζουν για πρώτη φορά είδαν στην πράξη ποιός ήταν στο πλευρό τους, όταν μέσα στη σχολική χρονιά κινητοποιήθηκαν κόντρα στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου, παρά τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, με προσαγωγές μαθητών που της βάπτισε επισκέψεις στο αστυνομικό τμήμα, με βασικός τους αίτημα να είναι: Θέλουμε ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει.
Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με τη δύναμη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, την Κοινωνική Συμμαχία.
Το ΚΚΕ είναι εκείνο που παλεύει όχι μόνο για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε, αλλά και για να έχουν όλοι και όλες εργασία ικανή να εξασφαλίσει ζωή με ικανοποίηση των αναγκών, με σύγχρονα δικαιώματα, με ελεύθερο χρόνο, καθώς οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του λαού μειώνουν τον αναγκαίο ημερήσιο χρόνο εργασίας.
Παλεύει για την οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, όπου ο εργαζόμενος δεν θα είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης, αλλά θα έχει καθοριστικό, κυρίαρχο ρόλο στην οργάνωση της παραγωγής, στην κατανομή του πλούτου, ώστε να ανεβαίνει συνολικά η ποιότητα ζωής για όλους και όλες.

Υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος για την εργατική τάξη, τον λαό μας!
Γυρίστε την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα, στους εκβιασμούς, στις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ έχουν διάφορες παραλλαγές του ίδιου αντιλαϊκού – αντιδραστικού «σχεδίου». Στα κυβερνητικά τους προγράμματα φιγουράρουν και εξειδικεύονται:
• Οι εφαρμοστικοί νόμοι των 3 μνημονίων που ψήφισαν και εφάρμοσαν.
• Τα μνημόνια διαρκείας και οι μηχανισμοί εποπτείας της ΕΕ.
• Τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060.
• Οι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, που βαφτίζονται «μεταρρυθμίσεις».
• Οι επικίνδυνες δεσμεύσεις με τη συμμετοχή της χώρας σε ΝΑΤΟ – ΕΕ.
Όλοι τους έχουν δεσμευτεί σε αυτό το σχέδιο.
Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι – με «βαριά καρδιά» – στις ευρωεκλογές ψήφισαν τα κόμματα που τους απογοήτευσαν. Σε εκείνους και εκείνες που προτίμησαν να μην πάνε να ψηφίσουν, Σε όλους όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες και δεν ξέχασαν, δεν αλλοίωσαν, μαζί με την τετράχρονη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τις αξίες και τα ιδανικά τους, τους στόχους και τις ελπίδες τους, δεν τα κατέθεσαν όλα αυτά στο σύστημα της κάθε είδους βαρβαρότητας, της εκμετάλλευσης, στα επιτελεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Σε όσους προβληματίζονται να ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, υπό το φόβο της επανόδου της ΝΔ. Στους εργαζόμενους, στους ανθρώπους του μόχθου, που μπορεί να ξαναέδωσαν την ψήφο τους στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Σε όλες τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής μας που ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει να υπάρχει ισχυρό ΚΚΕ. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες, στα «παιδιά της κρίσης».
Οι κατακτήσεις έρχονται μόνο με αγώνες, που με συνέπεια στηρίζει μόνο το ΚΚΕ. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι σας!
Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ερχόμενες Βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Είναι ψηφοδέλτιο μάχης του ΚΚΕ που αποτελείται από δοκιμασμένους αγωνιστές από το εργατικό κίνημα, το αγροτικό κίνημα, από νέους επιστήμονες. Οι πέντε από τους έξι υποψήφιους του ΚΚΕ στο νομό Καρδίτσας είναι κάτω των 40 ετών».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚαλοκαίρι στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα
Επόμενο άρθροΕτήσια Έκθεση Σπουδαστικών Εργασιών του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ