Το σύγχρονο groove των πόλεων του κόσμου, κάθε Σάββατο μετά τα μεσάνυχτα θα παίζουν αποκλειστικά για ένα δίωρο στο Kosmos Lab (93,6 & 107), μουσικοί, DJ, producers, beatmakers & remixers από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, θα κάνουν τα εγκαίνια οι Synapson από το Παρίσι, το διάσημο, πλέον, ντουέτο των Γάλλων DJ/παραγωγών που αγκάλιασαν τις μουσικές του κόσμου προσδίδοντάς τους ρυθμικούς electro, nu disco, afrotronic, house-funk παλμούς.

Δημιουργήθηκαν το 2009 από δυο πολυοργανίστες μουσικούς: τον Alexandre Chiere (πλήκτρα, σαξόφωνο, beat-making και φωνητικά) και τον Paul Cucuron (ντραμς, scratch, παραγωγή και μίξη). Έγιναν γνωστοί για το rework του τραγουδιού «Djôn’maya» του αείμνηστου μουσικού & τραγουδοποιού Victor Démé, από την Μπουρκίνα Φάσο.

Του έδωσαν τον τίτλο «Djon maya maï». Τα remix και οι συνεργασίες τους περιλαμβάνουν ονόματα από ολόκληρο τον κόσμο, όπως η υπέροχη φωνή του Μάλι Oumou Sangaré, η γεννημένη στην Ανγκόλα και μεγαλωμένη στην Πορτογαλία Pongo, η Γαλλίδα Anna Kova, ο Λονδρέζος L Marshall, o Μπουρκινέζος Victor Démé, η Βραζιλιάνα Flavia Coelho κ.ά.

Το 2020, θέλοντας να επιστρέψουν στις πηγές που τροφοδότησαν την μουσική τους, οι Alex & Paul δημιουργούν ένα νέο άλμπουμ με συνεργασίες από όλο τον κόσμο: «Το βρίσκουμε ενδιαφέρον το να συνδυάσουμε τις παραγωγές μας με φωνές από όλο τον κόσμο. Η ιδέα είναι να ανακαλύψουμε νέους ήχους και να παράγουμε παγκόσμια fusion μουσική. Βγείτε από τη βρετανική και αμερικανική συνήθεια!».

Το Kosmos Lab μεταδίδεται κάθε Σάββατο 00:00-02:00, σε επιμέλεια Κώστα Αλαγιάννη και Κωνσταντίνου Παντζόγλου. Συνέχεια με Poirier, Keno (aka Renegades Of Jazz), FL, Palov, El Buho, DJ Dolores, Gilles Peterson κ.α.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαναθηναϊκός – Φενερμπαχτσέ 7-5 (Πρώτο δεκάλεπτο)
Επόμενο άρθροΒόλος:Κρούσμα κορωνο’ι’ού στα ΕΛΤΑ.