Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενέκρινε το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο ανάπλασης του γηπέδου της Τούμπας, κατά τη διάρκεια μαραθώνιας συνεδρίασης, μια μέρα μετά το ξέφρενο πανηγύρι στην συμπρωτεύουσα για την κατάκτηση του τρίτου πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, 34 χρόνια μετά το δέυτερο.

 

Το σκεπτικό της απόφασης του Δήμου είναι πως πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλει στην αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της Θεσσαλονίκης και στην προσέλκυση σημαντικών διοργανώσεων που θα τονώσουν την τοπική οικονομία.

 

Παράλληλα ζητά να προβλεφθούν αντισταθμιστικά έργα και παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του δημόσιου χώρου στην πυκνοκατοικημένη περιοχή της Τούμπας και το νέο γήπεδο να ενσωματωθεί σύμφωνα με σύγχρονες πολεοδομικές και περιβαλλοντικές παραμέτρους και με όρους σεβασμού στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.

 

Το σχέδιο ανάπαλσης υπερψηφίστηκε απο το σύνολο των παρατάξεων πλην του δημοτικού σύμβουλου της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Μιχάλη Κωνσταντινίδη, που ψήφισε “Λευκό”. Όπως είπε ο κ. Κωνσταντινίδης σε αυτό το στάδιο παραμένει ασαφές τι θα γίνει με το κολυμβητήριο, με το 27ο λύκειο και εάν θα υπάρξει ενίσχυση του πρασίνου.

 

Η Ρία Καλφακάκου από την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» τάχθηκε επίσης υπέρ του νέου γηπέδου, συμπληρώνοντας, ωστόσο, πως «δεν βάζω την ομάδα πάνω από την πόλη μου. Μέχρι στιγμής με το σχέδιο συμφωνούμε όλοι. Εάν όμως δω κάτι που δεν είναι αρεστό, δεν θα διστάσω να το πω».

 

Στο νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ αναφέρθηκαν στελέχη της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη, με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Θανάση Παππά, να επισημαίνει πως «όλες οι δραστηριότητες πρέπει να υποταχθούν σε μια ενιαία λογική και της αστικής αναγέννησης και αναμόρφωσης».

 

Τέλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, δεσμεύτηκε από τη μεριά του πως όσο περνάει από το χέρι του «θα τρέξει το πρότζεκτ». «Αντιλαμβάνομαι τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής» είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΒ’ κύκλος σεμιναρίων για τα Νέα Μέσα
Επόμενο άρθροΔεδομένη η επιστροφή Μήτρογλου στη Μαρσέιγ