Εικοσιτετράωρη απεργία και συλλαλητήριο στις 13:00, στα Προπύλαια στην Αθήνα, στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις διοργανώνουν την Τρίτη, 19 Μαΐου οι εκπαιδευτικοί ομοσπονδιών ΔΟΕ – ΟΛΜΕ απευθύνοντας κάλεσμα για μαζική συμμετοχή. Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί και πορεία προς τη Βουλή.

Αιτήματά τους, όπως τονίζουν «να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, να καταργηθεί η τροπολογία-ντροπή για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες, να αυξηθεί η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων».

Απεργιακό συλλαλητήριο και πορεία θα πραγματοποιηθεί και την Τετάρτη στις 19:00 έξω από τη Βουλή την ώρα της ψήφισης του νομοσχεδίου.

Τις κινητοποιήσεις στηρίζει η ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ καταλογίζει στο υπουργείο διαρροή προσωπικών στοιχείων εκπαιδευτικών σε ιδιωτική εταιρείες, και με ψήφισμα που εξέδωσε ζητά από το Υπουργείο Παιδείας, «να εφαρμόσει άμεσα την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των εκπαιδευτικών, κατά την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, να νομοθετήσει την απαγόρευση οποιασδήποτε εμπλοκής ιδιωτικών εταιριών στη λειτουργία των σχολείων, να προβεί στην άμεση αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και στη συγκρότηση Κεντρικής Υπηρεσίας Νέων Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Σχολικού Δικτύου με τοπικά παραρτήματα σε ΠΔΕ και ΔΔΕ (ΠΛΗΝΕΤ) με πλήρη στελέχωση. Επίσης ζητά τη δημιουργία ηλεκτρονικού υποστηρικτικού υλικού για τους μαθητές με ευθύνη του Υπουργείου και χωρίς την εμπλοκή ιδιωτικών εταιριών.»

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές-Ν. Κεραμέως: Έτοιμοι με ασφάλεια (video)
Επόμενο άρθροΤα υγειονομικά πρωτόκολλα προσαρμόζονται ανάλογα με τις εξελίξεις (video)