Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020, 01:05

Μετά από 6,5 ώρες ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης  πολυϊδιοκτησίας του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης (12/3) και ολοκληρώθηκε μίση ώρα μετά τα μεσάνυχτα (13/3, 00:30) με την συνεδρίαση να συνεχίζεται την ερχόμενη Τρίτη (17/3) αναφορικά με την αφαίρεση των 5 επιπλέον βαθμών για το θέμα της μετοχικής της σύνθεσης της Ξάνθης.

Στην αίθουσα βρέθηκε είκοσι δικηγόροι, εκπροσωπώντας τον ΠΑΟΚ, την Ξάνθη, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΛ και τον Πανιώνιο. Αρχικά συζητήθηκε το κατά πόσο έχουν δικαίωμα παρέμβασης ο Ολυμπιακός, η ΑΕΛ και ο Πανιώνιος, με τους ΠΑΟΚ και Ξάνθη να ζητούν να απορριφθεί η παρέμβασή τους.

Τελικά στις 19:45 οι δικηγόροι μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον Τάκη Μπαλτάκο η μαραθώνια εκδίκαση εξελίχθηκε σε δικαίωση των θέσεων του ΠΑΟΚ.

«Ήταν μια εξαντλητική διαδικασία, αλλά αυτό που προκύπτει καταρχάς είναι ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί δεσμευτική η απόφαση. Έπειτα όταν κάποιος μπαίνει στην ουσία, συμπεραίνει ότι δεν υπάρχει καμία πολυιδιοκτησία. Αυτά αποδείχθηκαν σήμερα και δεν μπορεί κανείς να φέρει κανείς αντίλογο. Δεν προδικάζουμε ποτέ μια απόφαση, αλλά θεωρώ αδύνατο Εφέτες να μην μπουν στην ουσία της υπόθεσης. Ο Ολυμπιακός έκανε σωρεία ερωτημάτων, αλλά δεν μπορεί να καταδικαστεί κάποιος εξαιτίας ερωτημάτων. Έγιναν ερωτήσεις από τον Ολυμπιακό, αλλά κάποια απόδειξη δεν δόθηκε», ανέφερε.

Αποφάσεις, πάντως, δεν αναμένονται άμεσα. Η έδρα υπογράμμισε ότι θα ζητήσει τα υπομνήματα μαζί για τις δύο υποθέσεις, άρα την Τρίτη θα κάνει γνωστή και την προθεσμία που θα πρέπει να κατατεθούν.

Κατά συνέπεια, η απόφαση για τις υποθέσεις υπολογίζεται σε περίπου δύο εβδομάδες. Εκτός του Ολυμπιακού, πρόσθετη παρέμβαση έκανε και η ΑΕΛ με τον Αλέξη Κούγια. Ο Πανιώνιος παρέστη αλλά δεν παρενέβη στην εκδίκαση, κάτι όμως που αναμένεται να κάνει την Τρίτη, καθώς θεωρεί ότι έχει έννομο συμφέρον.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020, 01:40

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Ελπίζουμε ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα παίξουμε πάλι»
Επόμενο άρθροΣε καραντίνα και ο Τσαρλς Μπάρκλει