Ολοκληρώθηκε ο πολυεπίπεδος έλεγχος (οικονομικός, νομικός, εμπορικός, ακινήτων), που διεξήγαγε το private equity fund, Oaktree, στον όμιλο Ιασώ και μετά την 25η Μαρτίου αναμένεται να κατατεθεί δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση -σημαντικού- ποσοστού.

 

Παρ’ ότι κυκλοφορεί ότι τα οικονομικά στοιχεία της Ιασώ δικαιολογούν υψηλότερη αποτίμηση από αυτή των 1,5 ευρώ ανά μετοχή, που ενείχε η μη δεσμευτική προσφορά της Oaktree, υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι εξής αιρέσεις: Αφενός η αποτίμηση δεν αποτελεί συνάρτηση μόνο των οικονομικών επιδόσεων, αφετέρου έχουν επέλθει, πρόσφατα, μετοχικές αλλαγές στην Oaktree, που δεν είναι γνωστό αν επιφέρουν αλλαγή στρατηγικής.

 

Ειδικότερα το 62% της Oaktree αποκτήθηκε από την Brookfield Asset Management η οποία επενδύει σε long life and high quality business. Με δεδομένο ότι το due diligence της Ιασώ ολοκληρώθηκε κανονικά και ο κλάδος των υπηρεσιών υγείας από ιδιώτες πληροί τις γενικές προδιαγραφές της Brookfield διατυπώνεται η εκτίμηση ότι το deal θα προχωρήσει απρόσκοπτα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Στον αέρα» οι εξετάσεις οδήγησης λόγω αδυναμίας ασφαλιστικής κάλυψης
Επόμενο άρθροΥποχωρούν οι τιμές πετρελαίου