Η διεθνούς φήμης φωτογράφος Ολυμπία Κρασαγάκη μίλησε για τη συνεργασία που είχε με την Ιωάννα Παλιοσπύρου στο «Secret».

Η κυρία Κρασαγάκη ήταν η μόνη φωτογράφος που απαθανάτισε την Ιωάννα Παλιοσπύρου χωρίς μάσκα.

Η ίδια μίλησε για την όλη διαδικασία:

«Δεν ήταν αποκλειστικά μία φωτογράφηση, γιατί παράλληλα συνόδευα με τον φακό μου όλη την κινηματογράφηση για την εκπομπή «Πρωταγωνιστές», οπότε τη συνόδευα στα γυρίσματα».

Η γνωριμία και η συνεργασία με την Ιωάννα

Στην ερώτηση πως ήταν η Ιωάννα στα γυρίσματα η φωτογράφος απαντά: «Πολύ συνεργάσιμη και υπομονετική. Δεν συναντήσαμε καμία δυσκολία όλο εκείνο το διάστημα, το οποίο κράτησε μήνες».

Η Ολυμπία Κρασαγάκη μίλησε για τα δικά της συναισθήματα αλλά και το πως ένιωσε όταν συνάντησε την Ιωάννα. «Εγώ γνώρισα την Ιωάννα όταν ήρθε να κάνει podcast και τη φωτογράφισα. Επειδή ήμουν επηρεασμένη παρακολουθώντας την ιστορία της στα ΜΜΕ, είχα μια μικρή αγωνία για το πώς θα την αντικρίσω, γιατί ήταν καθαρά συναισθηματικό το θέμα. Βλέποντας ένα κορίτσι με αυτή τη μάσκα και γνωρίζοντας τι είχε συμβεί, σκεφτόμουν πώς θα ήταν αν είχε συμβεί αυτό στο παιδί μου. Όμως το παρουσιαστικό της και ο τρόπος που κινείται με έκαναν να ξεχάσω ότι πάω να φωτογραφίσω έναν άνθρωπο που δεν έχει πρόσωπο, και από τη στιγμή που κάνω πορτραίτα, ήταν για μένα μια ευαίσθητη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο ρωτήθηκε αν υπήρξαν δυσκολίες κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης: «Δεν υπήρχε δυσκολία, γιατί από τη στιγμή που αντίκρισα τα μάτια και το βλέμμα της μπόρεσα να αποτυπώσω αυτό που ήθελα. Το βλέμμα της είχε μια δυναμική και παράλληλα μια ευαισθησία. Ηταν ακριβώς αυτό που αναζητούσα».

Όσον αφορά στα γυρίσματα και τις δυσκολίες λέει πως «αφορούσαν τη συναισθηματική μας σχέση, γιατί περάσαμε ώρες αγωνίας, απογοήτευσης, αλλά και χαράς».

Η στιγμής της… αποκάλυψης

Στην ερώτηση πως ένιωσε όταν η Ιωάννα έβγαλε τη μάσκα για να κάνει τη λήψη η φωτογράφο αποκάλυψε πως στιγμιαία έπαθε ένα σοκ.

«Όταν είδα την Ιωάννα για πρώτη φορά χωρίς τη μάσκα, συνειδητοποίησα ότι αυτό το κορίτσι ήταν σαν μια γροθιά στο στομάχι, γιατί βλέποντάς την όλο αυτόν τον καιρό με τη μάσκα και ακούγοντας τη φωνή της δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω την εικόνα που βρισκόταν πίσω από τη μάσκα. Αν και για μένα ήταν -στιγμιαία- ένα σοκ, η Ιωάννα μπόρεσε με τη γλύκα της να με ηρεμήσει, να με γαληνέψει», είπε χαρακτηριστικά για τη στιγμή της… αποκάλυψης.

Η πιο σημαντική φωτογραφία της καριέρας μου

Για την Ολυμπία όπως είπε το πορτρέτο της Ιωάννας ήταν η πιο σημαντική φωτογραφία της καριέρας της. «Έχει να κάνει με τη στιγμή που φωτογραφίζω κάποιον, που πάντα αναζητάω ένα ευαίσθητο κομμάτι του εαυτού του. Ήταν από εκείνες τις στιγμές που χρειάζεσαι ηρεμία. Το βλέμμα της έβγαλε ακριβώς αυτό που ένιωσα εκείνη τη στιγμή: γαλήνη».

Στο αν η Ιωάννα είχε άγχος απαντά: «Δεν είχε κανένα άγχος με τη φωτογράφηση, γιατί πιστεύω ότι και με εμπιστευόταν και με εμπιστεύεται Της άρεσε, γιατί έβλεπε κάποιες εικόνες της που μπορεί για τον κόσμο να είναι σκληρές, αλλά για εκείνη είναι η καθημερινότητά της».

Τέλος αποκάλυψε αν θα ακολουθήσει και άλλη φωτογράφηση στο μέλλον: «Σίγουρα θα υπάρξει συνέχεια. Αλλωστε, εμένα μου αρέσει να φωτογραφίζω και σε εκείνη αρέσει να φωτογραφίζεται. Ανυπομονεί κάποια στιγμή να μπορεί να απεικονίζεται και χωρίς τη μάσκα. Αλλά αυτό θα πάρει λίγο καιρό, καθώς υπάρχουν ιατρικοί λόγοι».

https://platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜύκονος: Άγριο ξύλο για τις παράνομες σωληνώσεις ξενοδοχείου
Επόμενο άρθροΝίνα Γκρέγκορι: Ορατή βελτίωση του προσφυγικού στα νησιά