Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020, 20:44

Στην άμεση σύσταση ομάδας εργασίας, με στελέχη του υφυπουργείου Αθλητισμού και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, συμφώνησαν οι εκπρόσωποι της ΕΟΕ, κατά τη σημερινή τρίωρη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά. Η επιτροπή αυτή θα επεξεργαστεί διατάξεις του υπό κατάρτιση αθλητικού νόμου, που θα έχει ως κύριο αντικείμενο τις εκλογικές διαδικασίες στις αθλητικές ομοσπονδίες, ενώ το τελικό προσχέδιο θα παρουσιαστεί από τον κ. Αυγενάκη στην ολομέλεια της ΕΟΕ.

Από τη σημερινή συνάντηση προέκυψε επίσης ότι είναι θέμα ημερών η ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών του ποσού έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που θα δοθεί απευθείας στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, προκειμένου να καλύψει τις απώλειες που είχαν λόγω της πανδημίας. Ο κ. Αυγενάκης ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά ότι δικαίωμα στην έκτακτη ενίσχυση έχουν τα σωματεία που θα προχωρήσουν έγκαιρα στην προεγγραφή στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Σε ό,τι αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ο υφυπουργός Αθλητισμού γνωστοποίησε ότι εντός της εβδομάδας θα παρουσιαστεί, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, το πρόγραμμα “Πέλοπας” για την καταγραφή όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων της επικράτειας. Ανακοίνωσε επίσης ότι ολοκληρώθηκε ο ανοιχτός πλειοδοτικός διαγωνισμός με κλειστές προσφορές για τη διετή εκμίσθωση των 16 εγκαταστάσεων τένις του ΟΑΚΑ, με υποχρέωση και επισκευών τους από τον πλειοδότη, και ότι ολοκληρώνονται οι στατικές και ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες για τη συντήρηση του στεγάστρου Καλατράβα. Επίσης, δρομολογείται η σύνδεση του παρακείμενου σε εμπορικό κέντρο Ολυμπιακού Μουσείου με πεζογέφυρα. Αναφορικά με τον Άγιο Κοσμά, ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να παραχωρηθεί καμία εγκατάσταση, αν πρώτα δεν παραδοθεί η αντίστοιχη στο Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού και επίσης ότι, όποιες Ομοσπονδίες φιλοξενούνται τώρα, αυτές θα φιλοξενηθούν και μετά.

Για τα θέματα ντόπινγκ, τέλος, πέραν της ενημέρωσης για την πορεία μετεξέλιξης του ΕΣΚΑΝ σε ΕΟΚΑΝ, ο κ. Αυγενάκης γνωστοποίησε ότι από σήμερα (15/6) ξαναρχίζουν οι έλεγχοι, με τον WADA να ζητά περίπου 3.000 και τους δειγματολήπτες να κληρώνονται ηλεκτρονικά. Παράλληλα, επισπεύδονται οι διαδικασίες που αφορούν στην ανάκληση της άρσης πιστοποίησης για το Εργαστήριο Ντόπινγκ, που έχει υπαχθεί πλέον στον “Δημόκριτο”.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020, 20:46

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης στη Γ.Σ. του ΣΕΒ: Θεμελιώδης αρχή ο δίκαιος επιμερισμός των βαρών από την θύελλα
Επόμενο άρθροΔιαμάχη για παραβίαση των κανόνων από την επίσκεψη του «Ίμπρα» στη Χάμαρμπι