Το κουτί της Πανδώρας άνοιξε η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ. Καθημερινά έρχονται στο φως περιστατικά αστυνομικής βίας. Στην Αριζόνα ένας άνθρωπος ξεψύχησε στα χέρια αστυνομικών την ώρα που  οι μαρτυρίες για τις συνθήκες θανάτου ενός ομογενή στο Κουίνς της Νέας Υόρκης κατά τη σύλληψή του, συγκλονίζουν.

Απαντήσεις ζητεί η οικογένεια του 29χρονου Γιώργου Ζαπάντη, ο οποίος πέθανε  κατά τη διάρκεια της σύλληψής του. Πληροφορίες κάνουν λόγο  για υπερβολική χρήση βίας από τους αστυνομικούς και τα μέλη της οικογένειάς του ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά εναντίον όσων εμπλέκονται στην υπόθεση ακόμη και της εταιρεία που κατασκευάζει τα όπλα με ηλεκτροσόκ που χρησιμοποιεί η αστυνομία, ανέφερε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της οικογένεια.

Ο Ζαπάντης έπασχε από διπολική διαταραχή και η Πολιτεία όφειλε να έχει καταγεγραμμένο το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, τόνισε ο δικηγόρος του. Ο Ζαπάντης, ήταν αυτός που φρόντιζε την αδερφή του  η οποία πάσχει από σύνδρομο Ντάουν.

Την ίδια ώρα, βίντεο που αποκαλύπτουν την αστυνομική βία προκαλούν οργή στους πολίτες. Οι σκηνές, με τον 27χρονο ισπανόφωνο, Κάρλος Ινγκραμ Λόπεζ να  βρίσκεται στο έδαφος μπρούμυτα με χειροπέδες και  τους αστυνομικούς να τον πιέζουν για να ηρεμήσει ενώ εκείνος λίγο αργότερα πεθαίνει, προκάλεσαν την παραίτηση  του αρχηγού της αστυνομίας του Τούσον. Στην Ουάσιγκτον αστυνομικοί σπρώχνουν και ρίχνουν στο έδαφος μία γυναίκα κατά τη διάρκεια αντιρατσιστικής διαδήλωσης, κίνηση που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Περιμένουμε υπομονετικά να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της ΕΟΕ»
Επόμενο άρθροΤο ΚΚΕ στο πλευρό των υγειονομικών (video)