Οδηγίες για τη διαδικασία πληρωμής της δράσης 3.1.1. «Στήριξη για νέα συμμετοχή σε ενωσιακά συστήματα ποιότητας» του υπομέτρου 3.1/Μέτρο 3 του ΠΑΑ 2014-2020 παρέχει ο ΟΠΕΚΕΠΕ με εγκύκλιό του.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο ΕΔΩ

Η διαδικασία εφαρμόζεται στο σύνολο των ενταγμένων πράξεων με σκοπό τον έλεγχο της αιτούμενης προς συγχρηματοδότηση δαπάνης και η συμφωνία οικονομικού και φυσικού αντικειμένου της πράξης, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει ο δικαιούχος για την υλοποίηση της πράξης όπως απορρέουν από την Απόφαση Ένταξής του και τις συναπτόμενες νομικές δεσμεύσεις.

Διαβάστε επίσης: ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τα «εικονικά» βοσκοτόπια – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Βάσει των στοιχείων αυτών βεβαιώνεται η επιλεξιμότητα των εγκεκριμένων αιτήσεων πληρωμής (μερικής, τελικής) για τη φύση, το εύρος και τα όρια της εκτελεσθείσας εργασίας, διασφαλίζοντας τα παρακάτω:

1. Τη νομιμότητα και κανονικότητα (οι πληρωμές πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους σχετικούς ενωσιακούς και εθνικούς κανόνες και τις διαθέσιμες πιστώσεις).

2. Την πληρότητα των αιτημάτων πληρωμής.

3. Την πραγματικότητα των πράξεων.

4. Την ιχνηλασιμότητα του ελέγχου.

3. Αιτήσεις μερικής/τελικής πληρωμής από δικαιούχο.

Για την καταβολή της αναλογούσας δημόσιας οικονομικής στήριξης, ο δικαιούχος υποβάλλει, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (εφεξής ΠΣΚΕ) τυποποιημένη αίτηση μερικής/τελικής πληρωμής (Έντυπο Αίτησης Πληρωμής δικαιούχου – Ε_1), η οποία λαμβάνει μοναδικό κωδικό και ημερομηνία οριστικοποίησης από αυτό, έχοντας καταχωρήσει και όλα τα απαιτούμενα παραστατικά.

Η αίτηση πληρωμής υποβάλλεται για κάθε έτος υλοποίησης, μη εξαιρουμένων των ετών που δεν αναμένεται η καταβολή ενίσχυσης, εντός χρονικού διαστήματος και προθεσμίας που ορίζεται κάθε φορά σε σχετική ανακοίνωση της ΕΥΕ ΠΑΑ.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας δεν είναι διαπραγματεύσιμα»
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Ηλικιωμένος κατέβηκε από λεωφορείο μετά από καβγά και παρασύρθηκε από φορτηγάκι