Ποιοι ενταγμένοι δικαιούχοι πρέπει να προχωρήσουν σε απογραφή

Έως και τις 17 Νοεμβρίου 2022 πρέπει να ολοκληρώσουν οι δικαιούχοι τις προβλεπόμενες διαδικασίες ετήσιας απογραφής των αιγοπροβάτων προκειμένου να πληρωθούν για αγροτικά μέτρα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των απαιτούμενων διοικητικών/διασταυρωτικών ελέγχων που διενεργεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τον υπολογισμό πληρωμής προκαταβολής μέχρι 30.11.2022 των Μέτρων 10 και 11 του ΠΑΑ2014-2020 θα χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή προκαταβολής τα δεδομένα της ψηφιακής υπηρεσίας κοινοποίησης της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Διαβάστε επίσης: ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τα «εικονικά» βοσκοτόπια – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Η απογραφή αφορά τους ενταγμένους δικαιούχους της 2ης, 4ης και 5ης πρόσκλησης του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες»  καθώς και τους ενταγμένους δικαιούχους  1ης και  2ης  πρόσκλησης της Δράσης 10.1.09 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων».

Επισημαίνεται ότι:

  • Για τους δικαιούχους όλων των δράσεων που έχουν στην κατοχή τους περισσότερους του ενός κωδικούς EL θα πρέπει να κάνουν απογραφή για όλους τους EL την ίδια ημερομηνία στην ΚΒΔ δεδομένου ότι για την κάθε ημερομηνία αθροίζονται τα ζώα όλων των EL και το αποτέλεσμα του ελέγχου προκύπτει από την ημερομηνία με το μικρότερο αριθμό ζώων. Η εν λόγω ενέργεια θα πρέπει να γίνεται όλες τις φορές κατά τη διάρκεια του έτους δέσμευσης που γίνεται απογραφή των ζώων στην ΚΒΔ.
  • Για τους δικαιούχους της Δράσης 10.1.09 που έχουν δύο (2) ή περισσότερες φυλές αιγοπροβάτων, ή/και έχουν χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις, επιπλέον της ετήσιας απογραφής μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας για τα αιγοπρόβατα και για όλες τις εκμεταλλεύσεις χοιρινών, θα πρέπει να προσκομίσουν και το χειρόγραφο μητρώοστις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. μέχρι και την Παρασκευή 18-11-2022. Η εν λόγω προσκόμιση κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα ζώα ανά φυλή.

Σημειώνεται ότι οι παραγωγοί που δεν θα έχουν προβεί για τις ενταγμένες εκμεταλλεύσεις στις προαναφερόμενες ενέργειες δεν θα καταστεί δυνατή η χορήγηση της προκαταβολής για τις εν λόγω ζωικές κατηγορίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Zeraw των Vegas στον παλμό του ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ
Επόμενο άρθροΖάκυνθος: Πήραν φωτιά σκουπίδια εντός απορριματοφόρου – Χωρίς πυροσβεστήρα το όχημα