Συνέχεια ακούμε, από ζευγάρια και ειδικούς πάνω στις σχέσεις, πως το μέγεθος του ανδρικού μορίου δεν παίζει ρόλο στο πόσο καλά θα περάσει ένα ζευγάρι στη σεξουαλική του ζωή.

 

«Συνέχεια ακούμε από ζευγάρια και ειδικούς πάνω στις σχέσεις πως το μέγεθος του ανδρικού μορίου δεν παίζει ρόλο στο πόσο καλά θα περάσει ένα ζευγάρι στη σεξουαλική του ζωή.

Είμαι γυναίκα και είμαι παντρεμένη εδώ και έξι χρόνια με έναν εμφανίσιμο, αστείο και υπέροχο άντρα. Χτίζουμε μια όμορφη ζωή μαζί, ενώ είναι και πολύ καλός με το δύο ετών μωρό μας.

Σήμερα, σας γράφω επειδή το μόριό του είναι αρκετά μικρό και εμένα με προβληματίζει. Εκείνος δεν το έχει αναφέρει ποτέ, οπότε εικάζω πως νιώθει άνετα με το σώμα του. Περνάμε καλά στο κρεβάτι και, προφανώς, όλα λειτουργούν ανατομικά σωστά (αφού έχουμε και ένα παιδί). Γνώριζα τι συμβαίνει και πριν τον γάμο, αφού κάναμε ήδη σεξ.

Το θέμα είναι ότι οι δύο πρώην σύντροφοί μου πριν τον σύζυγο μου, είχαν πολύ μεγάλα μόρια. Ήταν πραγματικά προικισμένοι. Μάλιστα, τον έναν τον παρομοίαζα με πρωταγωνιστή σε ταινία πορνό. Και μου άρεσε πολύ. Ένιωθα πολύ όμορφα όταν έμπαινε βαθιά μέσα μου. Είναι λίγο δύσκολο και περίεργο να το περιγράψω, αλλά ήταν απίθανα.

Παραδέχομαι πως μου λείπει αυτή η απόλαυση. Μου λείπει πολύ. Όχι τόσο, ώστε να απατήσω τον άντρα μου με τον πρώην, αλλά υπάρχει ένα κενό στη σεξουαλική μου ζωή, για το οποίο θέλω να μιλήσω. Υπάρχει τρόπος να το συζητήσω με τον σύντροφό μου, χωρίς να τον πληγώσω ή να τον κάνω να νιώσει άσχημα; Δεν θέλω να νομίσει πως δεν τον ποθώ, αλλά είμαι καταδικασμένη στο σεξ με μικρό πέος; Σκέφτηκα να αγοράσω ένα μεγάλο ερωτικό βοήθημα, αλλά δεν θα μπορούσα να το κρατήσω κρυφό για πολύ. Θα το ανακαλύψει. Πώς να του μιλήσω;»

Η απάντηση της ειδικού

Η Jessica Stoya, αρθρογράφος για το Slate.com, τους New York Times και το Playboy, αλλά και συγγραφέας του βιβλίου “Philosophy, Pussycats, & Porn”, απαντά:

«Θα πρέπει να διαλέξεις πολύ προσεκτικά τα λόγια σου. Γράφοντας πως είσαι καταδικασμένη στο σεξ με μικρό πέος, υπονοείς πως ο σύζυγός σου είναι ανεπαρκής, ότι νιώθεις “ριγμένη” και ότι δίνεις πολύ μεγάλη σημασία σε αυτό. Ίσως παρασύρθηκες, αλλά αν αυτό νιώθεις τότε τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα από όσο θες να παρουσιάσεις.

Αν κατάλαβα καλά και όντως περνάς όμορφα στο κρεβάτι με τον σύντροφό σου, σκέψου πολύ καλά τι θα ήθελες να του πεις. Σπάνια θα μιλήσεις για ζητήματα όπως το μέγεθος στο κρεβάτι χωρίς να δημιουργηθεί κάποια ένταση. Το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεσαι μπορεί να αντιδράσει έντονα, να κλάψει, να κλειστεί στον εαυτό του. Ίσως νιώσει πως του κρύβεις κάτι και θυμώσει. Το ότι είστε μαζί τόσα χρόνια είναι θετικό, καθώς γνωρίζεις πως να τον προσεγγίσεις – το ρίσκο, βέβαια, δεν θα το αποφύγεις ποτέ.

Το δυσάρεστο είναι πως δεν έχετε μιλήσει ποτέ για αυτό το ζήτημα και το πώς νιώθει και εκείνος. Μπορείς να ξεκινήσεις την κουβέντα από κάποια γενικότερη φαντασίωση ή επιθυμία που ίσως έχετε. Μπορείς, επίσης, να είσαι πιο ευθύς και να πεις πως διαβάζεις μια στήλη στην οποία απαντώνται σεξουαλικά ερωτήματα και θα ήθελες, για παράδειγμα, να δοκιμάσεις ένα strap – on, όπως διάβασες σε ένα άρθροΌλα εξαρτώνται από τον τρόπο με τον οποίο σχετίζεστε οι δυο σας και συζητάτε. Λογικά θα μπορείς να “διαβάσεις” τις αντιδράσεις του στο πρόσωπό του, οπότε θα μπορείς καλύτερα να προσεγγίσεις το θέμα.

Εκείνο που πρέπει να θυμάσαι είναι να μην οδηγήσεις τη συζήτηση σε έντονο συναισθηματισμό, γιατί σε αυτό το σημείο οι συζητήσεις χαλάνε και ίσως δημιουργούνται άσχημα συναισθήματα. Αν νιώσεις πως τα συναισθήματα γίνονται πιο έντονα, τότε καλύτερα να ζητήσεις να σταματήσετε για λίγο την κουβέντα. Καλή τύχη».

Προηγούμενο άρθρο«Κιβωτός του Κόσμου»: «Έφαγα πάρα πολύ ξύλο – Με είχαν 9 μήνες στην απομόνωση»
Επόμενο άρθροΟι ευρωπαϊκές ομάδες εξετάζουν τις νομικές επιλογές τους στη διαμάχη για το περιβραχιόνιο «OneLove»