Εθνικιστικό παραλήρημα από τουρκικά ΜΜΕ

 

Στην επίσημη γραμμή της Άγκυρας ο τουρκικός Τύπος ανεβάζει τον τόνο των προκλήσεων με αφορμή την παρενόχληση του ελικοπτέρου του Αλέξη Τσίπρα από τουρκικά μαχητικά με κάποια ΜΜΕ να υποστηρίζουν μάλιστα ότι το Αγαθονήσι είναι… τουρκικό!

 

Χαρακτηριστικός ο τίτλος της Sozcu: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε σε τουρκικό νησί».

 

Μάλιστα η εν λόγω εφημερίδα ισχυρίζεται ότι το Αγαθονήσι (Eşek Adasi στα τουρκικά) υπάγεται στην περιφέρεια του Αϊδινίου και ως εκ τούτου δεν ήταν η Τουρκία που προκάλεσε με τα μαχητικά της ανήμερα της εθνικής μας επετείου, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας που «είπε από τη μια ότι τον παρενόχλησαν κι από την άλλη πήγε σε νησί που τελεί υπό παράνομη ελληνική κατοχή»!

 

Αναφορές στις 47 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου δεν υπάρχουν, αλλά αρκετά είναι τα δημοσιεύματα σχετικά με το περιστατικό με το ελικόπτερο του Έλληνα πρωθυπουργού.

 

«Απάντηση στους ισχυρισμούς του Τσίπρα: Τουρκικά μαχητικά δεν έκαναν καμία παρενόχληση στο Αιγαίο», γράφει η Sabah.

 

Η Cumhuriyet τιτλοφορεί το άρθρο της: «Η Τουρκία διαψεύδει ότι τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Τσίπρα».

 

Η Hurriyet κάνει λόγο για «Ισχυρισμό του Τσίπρα για παρενόχληση από αεροσκάφη», ενώ κάποια εθνικιστικά έντυπα δεν κρύβουν τη χαρά τους για τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με την προοπτική εκ νέου μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τέμενος, όπως η Turkiye: «Χαρά για την Αγία Σοφία. Μετά από 84 χρόνια θα σπάσουν τα δεσμά».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟι δηλώσεις Τσιρώνη είναι εθνικό ατόπημα
Επόμενο άρθροΠέθανε ο Γιάννης Πατίστας, ο «βασιλιάς της ομορφιάς»