Ένα 5χρονο αγοράκι, πέθανε κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε από τον ιό του Έμπολα. ‘Ηταν το πρώτο κρούσμα της νόσου στην Ουγκάντα μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του ιού στην γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό πριν από δέκα μήνες. Η Ουγκάντα έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού ενώ στη γειτονική ΛΔ Κονγκό, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 2.000 κρούσματα του ιού. Τα δύο τρίτα από αυτούς που προσβλήθηκαν έχουν πεθάνει.

«Ο μικρός ασθενής πέθανε χθες το βράδυ. Άλλα δύο δείγματα διεγνώσθησαν θετικά. Επομένως έχουμε συνολικά τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα» στην Ουγκάντα, ανακοίνωσε ο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με μήνυμά του στο Twitter, στο οποίο επικαλείται την υπουργό Υγείας της Ουγκάντας.

«Το αγοράκι που διαγνώσθηκε θετικό στον Έμπολα χθες στην πόλη Κασέσε πέθανε την νύχτα που πέρασε ενώ νοσηλευόταν σε καραντίνα», δήλωσε στο AFP ένας αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

«Βάσει της πρακτικής που ακολουθείται για τα κρούσματα του Έμπολα, συνίσταται τα θύματα να ενταφιάζονται αμέσως και αυτό θα γίνει μάλλον και με το αγοράκι σήμερα», πρόσθεσε η ίδια πηγή, σημειώνοντας ότι «όλα τα μέλη της οικογένειάς του έχουν τεθεί σε καραντίνα για να διευκολύνεται η παρακολούθησή τους».

Η υπουργός Υγείας δήλωσε χθες Τρίτη στο AFP ότι το αγόρι από την Κασέσε στη δυτική Ουγκάντα είχε μεταβεί με την οικογένειά του στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό για να παρευρεθεί σε μια κηδεία και ασθένησε όταν επέστρεψε στην Ουγκάντα.

Το υπουργείο Υγείας της Ουγκάντας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) απέστειλαν μια ομάδα ειδικών στην Κασέσε για να ερευνήσει για πιθανά άλλα κρούσματα της ασθένειας και να εμβολιάσει αυτούς που μπορεί να ήλθαν σε επαφή με το αγοράκι που ασθένησε, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Η Ουγκάντα έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού από τότε που ξέσπασε η επιδημία του Έμπολα στη γειτονική ΛΔ Κονγκό, όπου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 2.000 κρούσματα του ιού. Τα δύο τρίτα από αυτούς που προσβλήθηκαν έχουν πεθάνει.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Μοιράσου το άρθρο:



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑλεξανδρούπολη: Όπερα για παιδιά ανεβάζει για πρώτη φορά το Δημοτικό Ωδείο
Επόμενο άρθροΑπόπειρα ληστείας στο ΑΧΕΠΑ -Συνελήφθησαν οι δράστες