Εχει ξεφύγει ο τούρκος υπουργός Αμυνας

Ο Χουλουσί Ακάρ κάθε μέρα, ακόμα και στο μέσο του καλοκαιριού κάνει συνεχώς προκλητικές δηλώσεις, επιδιώκοντας να έχει κάποια απάντηση από την Αθήνα. Ωστόσο, θα πρέπει να ξέρετε πως δεν ασχολούνται πλέον μαζί του ούτε η πολιτική ούτε και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Τον αγνοούν. Άλλωστε ο κ. Ακάρ και τις δύο φορές που συναντήθηκε στο περιθώριο του ΝΑΤΟ με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο έδειξε να καταλαβαίνει αυτά που του είπε ο Έλληνας υπουργός: «Δεν μπορούμε να κάνουμε βήματα μπροστά αν συνεχίσει η Τουρκία την ίδια πολιτική τόσο στη ρητορική όσο και στο πεδίο» . Έδειχνε να συμφωνεί, αφού έλεγε «I know, I know». Την επομένη μέρα όμως έστελνε τα αεροπλάνα και τα drones του να πραγματοποιήσουν υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά.

Από τη μια έστελνε ευχετήρια σημειώματα (στα αγγλικά) στον Έλληνα υπουργό, αποκαλώντας τον μάλιστα «Dear Nicos» και , ζητώντας όχι μόνον να μείνει ανοιχτός ένα δίαυλος επικοινωνίας, αλλά και να επισκεφθεί επισήμως την Ελλάδα ή να επισκεφθεί την Άγκυρα ο Έλληνας υπουργός και από την άλλη συνέχιζε τις παραβιάσεις στο Αιγαίο κάνοντας συνεχώς λόγο για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Επιδιώκει όπως φάνηκε να του δώσουν σημασία ή να λάβει κάποια απάντηση από την Αθήνα, η οποία (απάντηση) δεν έρχεται, αφού η Αθήνα δεν θέλει ούτε επιδιώκει να οξύνει περαιτέρω το κλίμα με δηλώσεις. Ο κ. Ακάρ έφθασε χθες σε σημείο να ανακατέψει τους… φούρνους με τα F-16 και να επιτεθεί για άλλη μια φορά στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως έχει… «γινάτι». Και χαρακτήρισε «απαράδεχτη» και «ατυχή» την κίνησή του να ζητήσει να μην πωληθούν F16 στην Τουρκία. «Σε λίγο θα ζητάνε από τους φούρνους να μην μας πουλάνε ψωμί», είπε. Κατηγόρησε μάλιστα την Ελλάδα για «επεκτατισμό» και απείλησε με τουρκική «αυτοάμυνα».

Πηγή: Βηματοδότης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣοκ με τον θάνατο 62χρονου στον Βόλο
Επόμενο άρθροΗ Ελευθερία Ελευθερίου ξάπλωσε πάνω σε κάγκελα σκάφους με μικροσκοπικό μπικίνι και προκάλεσε ταραχές