Η αλήθεια είναι ότι μάλλον το ξανασκέφτηκαν πιο ψύχραιμα στο Μ.Μ. το θέμα του λουκέτου στη Μύκονο και έτσι την «ξανανοίγουν» από Δευτέρα (μήπως το ‘καναν και Σάββατο, να μη χαθεί ο τζιράκος του Σ.Κ;). Και καλά κάνουν και το «μαζεύουν» λίγο, όπως καλά θα κάνουν να μαζευτούν κι οι καταστηματάρχες σ’ όλα τα νησιά γιατί η σεζόν αυτή μπορεί να κρατήσει και μέχρι τον Οκτώβριο – έστω, με τις δυσκολίες της. Ας στείλουν και κανέναν για εμβολιασμό, επιτέλους, γιατί τώρα που τα πράγματα «κρύωσαν» αποδεικνύεται με στοιχεία ότι ο βασικός λόγος που κόλλησε όλη η Μύκονος είναι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, τα ψεύτικα self test και (ναι, μάλιστα) οι μη ελεγχόμενοι σκαφάτοι.
Στην Ιntrum δεν άρεσε καθόλου η απώλεια του πακέτου Frontier της ΕΤΕ. Το πήραν άσχημα. Για να τιμήσουμε και τον Τόλη, τους «ήρθαν τα μαντάτα, μαχαιριές πανάθεμά τα» που τραγουδούσε με τη Μαρινέλλα το 1976 στον δίσκο «Καθόμουν σε έναν καφενέ». Γεωργακόπουλος and company δεν ήταν σε καφενέ αλλά στα γραφεία τους και προσπάθησαν να αντιδράσουν. Μέχρι και επιστολές έστειλαν προς πάσα κατεύθυνση την περασμένη Κυριακή σε μια προσπάθεια να προλάβουν τις εξελίξεις, καθώς την επομένη ημέρα (δηλαδή, την περασμένη Δευτέρα) ήταν το κρίσιμο ΔΣ της ΕΤΕ.

Η Intrum έθετε ζητήματα «άδικης διαδικασίας» και άλλα τέτοια αλλά οι αντιδράσεις δεν έπιασαν τόπο κι η υπόθεση κατέληξε, σύμφωνα με το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, όπου έσονται οι έσχατοι πρώτοι και οι πρώτοι έσχατοι. DoValue, Fortress, Bain έβαλαν από την πρώτη στιγμή νέα λεφτά στο τραπέζι κι ενώ ήταν πίσω περίπου 15 εκατ. με την Intrum μπροστά, ανέτρεψαν το ματς. Σημειώστε πως η βελτίωση της προσφοράς από DoValue προβλέπει μέχρι και εθελοντική μεταφορά περίπου 150 υπαλλήλων της Εθνικής στην DoValue. H ουσία πλέον είναι ότι η DoValue υπό τον Θ. Καλαντώνη έγινε ο μεγαλύτερος servicer στην Ελλάδα, καθώς διαχειρίζεται 33 δισ. NPLs.

Σχεδόν μια τράπεζα, δηλαδή. Αυτό όμως είναι το σκορ μέχρι στιγμής, γιατί με τον Ηρακλή ΙΙ έρχονται άλλα 32 δισ. NPLs και μεγάλο μέρος τους είναι από την Πειραιώς, οπότε θα εμπίπτουν στην περίμετρο της… πικραμένης Intrum. Το Frontier ήταν η μητέρα των μαχών για τους servicers και ανάλογο σκηνικό θα ξαναζήσουμε μόνον αν η PQH βγάλει στην αγορά το πακέτο των 5 δισ. NPLs.
Πηγή: www.newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑντετοκούνμπο: «Θέλουμε να το ξανακάνουμε»
Επόμενο άρθροΚ. Μητσοτάκης: Απίστευτος Γιάννης! – ertnews.gr