Τον γύρο των γερμανικών ειδησεογραφικών δικτύων και εφημερίδων στις διαδικτυακές τους σελίδες κάνει η είδηση της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του ΣΚΑΙ·σήμερα χαράματα. Πρώτο την είδηση στο γερμανόφωνο χώρο μετέδωσε το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa με πληροφορίες για το χτύπημα.

 

Όπως γράφει η Deutsche Welle, η ειδησεογραφική εκπομπή Heute του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF γράφει στην ιστοσελίδα της ότι η προειδοποίηση έγινε με τηλεφώνημα σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό πριν γίνει η έκρηξη. «Οι εικόνες δείχνουν συντρίμμια από τζάμια και κουφώματα παραθύρων από το κτήριο των γραφείων του τηλεοπτικού σταθμού, του οποίου η πρόσοψη είναι από γυαλί. Σύμφωνα με πληροφορίες η εκρηκτική ύλη είχε βάρος 5 κιλών. Η αστυνομία κινεί τις έρευνές της προς κάθε κατεύθυνση του ελληνικού ακροαριστερού χώρου».

 

Στη γερμανική διαδικτυακή του σελίδα τοEuronews γράφει ότι τις χειρότερες ζημιές υπέστησαν ο τρίτος και τέταρτος όροφος του κτηρίου, όπου βρίσκονται τα δημοσιογραφικά γραφεία του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής.

 

«Η υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Όλγα Γερογιάννη χαρακτήρισε την επίθεση χτύπημα κατά της Δημοκρατίας και ότι η χώρα είναι θωρακισμένη για τέτοιου είδους επιθέσεις». Στη διαδικτυακή της σελίδα η Γερμανική Ραδιοφωνία Deutschlandfunkεπισημαίνει από την βομβιστική επίθεση δεν τραυματίστηκε κανείς, αλλά πολλές υλικές ζημιές.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑντιδημοκρατική ενέργεια η επίθεση στον ΣΚΑΪ
Επόμενο άρθροΕντός 2018 ψηφίζεται η παράταση του εξωδικαστικού