Ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας θα «πρωταγωνιστήσει» σε θεατρική παράσταση. Και το ρόλο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα ενσαρκώσει ο γνωστός ηθοποιός, Τζόζεφ Φάινς!

Το θεατρικό για τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα ανέβει στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου. Το έγραψε ο σεναριογράφος της σειράς «Sherwood», Τζέιμς Γκρέιαμ και επέλεξε τον Τζόζεφ Φάινς για το ρόλο εξαιτίας της… ομοιότητάς τους.

Το έργο, με τίτλο «Dear England», θα σκηνοθετήσει Ρούμπερτ Γκουλντ.

«Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το παιχνίδι» αναφέρεται στην περιγραφή του έργου.

«Η χώρα που έδωσε στον κόσμο το ποδόσφαιρο έχει από τότε προσφέρει ένα οδυνηρό πρότυπο απωλειών. Γιατί οι άνδρες της Αγγλίας δεν μπορούν να κερδίσουν στο δικό τους παιχνίδι;

Με το χειρότερο ρεκόρ για πέναλτι στον κόσμο, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ξέρει ότι πρέπει να «ανοίξει» το μυαλό του και να αντιμετωπίσει τα χρόνια του πόνου για να πάει την ομάδα και τη χώρα πίσω στη γη της επαγγελίας» σημειώνεται.

Ο Σάουθγκεϊτ, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, έχασε πέναλτι στο Euro του 1996 κατά τη διάρκεια του ημιτελικού αγώνα μεταξύ Αγγλίας και Γερμανίας, όταν ο αγώνας πήγε στην παράταση. Η Γερμανία κέρδισε τόσο τον ημιτελικό όσο και τον τελικό και η αποτυχία έγινε μια από τις καθοριστικές στιγμές της καριέρας του.

Μετά την αποχώρησή του ως παίκτης το 2006, ο Σάουθγκεϊτ έγινε προπονητής και ανέλαβε την Εθνική Αγγλίας το 2016, διαδεχόμενος τον Σαμ Άλαρνταϊς. Αλλά κι εκεί τον κυνηγάει η «κατάρα» των πέναλτι.

O πρώην μέσος της Κρίσταλ Πάλας έχει καταφέρει να αποκαταστήσει την πίστη του κοινού στην εθνική ομάδα με μια πορεία στους ημιτελικούς του Μουντιάλ του 2018 και τον τελικό του Euro 2020 όπου έχασε από την Ιταλία στη διαδικασία των πέναλτι.

O Γκράχαμ περιγράφει τη διαδρομή του Σάουθγκεϊτ ως μια «ευγενική επανάσταση»: «Νομίζω ότι αυτό που συνέβη στην ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου της Αγγλίας τα τελευταία έξι χρόνια ήταν αθόρυβα εξαιρετικό», είπε ο βραβευμένος συγγραφέας στο BBC News.

«Βοηθάει στο βάθος, αλλά τώρα μόλις αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε πραγματικά την ήπια επανάσταση του Γκάρεθ».

«Η αφήγηση αυτής της ιστορίας του εθνικού παιχνιδιού στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου είναι απλώς η μεγαλύτερη συγκίνηση, αν και τρομακτική ευθύνη» είπε ο Τζέιμς Γκρέιαμ.

Το έργο, που ξεκινά τον Ιούνιο, πήρε το όνομά του από μια ανοιχτή επιστολή που έγραψε ο Σάουθγκεϊτ στους φιλάθλους το 2021 και διερευνά θέματα εθνικής ταυτότητας στον απόηχο του Brexit και της ρατσιστικής κακοποίησης που υπέστησαν οι παίκτες.

To άρθρο Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ γίνεται ρόλος και θα τον υποδυθεί ο Τζόζεφ Φάινς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝέα Ιωνία: Γνωστή συμμορία της νύχτας στο αιματηρό επεισόδιο στην καφετέρια
Επόμενο άρθρο«Καμπάνα» πέντε βαθμών για φέτος και του χρόνου στον Ολυμπιακό Β’