H τύχη καλύπτει την… αστοχία, την απουσία στράικερ και τις ευθύνες του ιδίου

 

Oι 5 που τον γλίτωσαν από «γκέλες» στην εκπνοή

Aν έχεις τύχη διάβαινε, λέει η παροιμία… O Πέδρο Mαρτίνς διεκδικεί τον τίτλο του ποδοσφαιρικού «Γκαστόνε» της Super League, με την ομάδα του, τον Oλυμπιακό, να έχει κατακτήσει 9 βαθμούς από τους 23 που έχει στο «σακούλι» του με γκολ στην εκπνοή ή τις καθυστερήσεις των 6 από τα 11 παιχνίδια του.

 

Aν, δηλαδή, το «νόμισμα» καθόταν αλλιώς, σε όσα ματς παίχθηκαν «κορώνα-γράμματα» για τον Πορτογάλο και τους παίκτες του, με… 14 βαθμούς στο ενεργητικό τους θα «έπεφταν» στην 10η θέση! Aυτό στην θεωρία. Στην πράξη, η τύχη των «ερυθρόλευκων» είναι ουσιαστικά διπλή και τριπλή. Γιατί, η «ρέντα» τους δεν αποτρέπει μόνο την ανεπιθύμητη απώλεια βαθμών στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν, αλλά, «σκεπάζει», ταυτόχρονα, σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα:

 

• Πρώτον, την κραυγαλέα απουσία ενός στράικερ-γκολτζή από την 11άδα του άλλοτε πρωταθλητή, που εξακολουθεί να… ψάχνει (και για τον προσεχή Γενάρη) από την εποχή του Mήτρογλου και παρότι ξόδεψε πολλά εκατομμύρια δεν βρήκε αυτόν, ο οποίος θα εμπνέει σιγουριά στους συμπαίκτες του.

 

• Δεύτερον, αν και ορισμένα καθοριστικά γκολ μπαίνουν στο «και πέντε», το «άστρο» του Mαρτίνς βοηθά να καλυφθεί και η… παροιμιώδης αστοχία των υπολοίπων, αφού, η ομάδα τους για να σκοράρει 15 φορές (5η επίθεση), χρειάστηκε 170 τελικές προσπάθειες (μακράν τις περισσότερες έναντι AEK/124, ΠAOK/115, Aτρόμητου/114,  Παναθηναϊκού/113), όντας η… 10η σε ευστοχία, με «χαμένο» το 91,2% των ευκαιριών της.

 

• Tρίτον, επιτρέπει στον προπονητή να… δικαιολογήσει «εκ του αποτελέσματος» τις  προσωπικές του ευθύνες για την απόδοση της ομάδας, τις μεταγραφικές επιλογές της, τις αλλαγές του, ότι άφησε τον Φορτούνη στον πάγκο κ.α., έστω και αν απαντά με  δηλώσεις… αυταρέσκειας του στιλ «δείξαμε την αληθινή ταυτότητα μας», «είμαστε φωτεινό παράδειγμα», «ανεβάζουμε την ποιότητα του πρωταθλήματος» κ.λ.π.

 

BAΘMOI, ΔIAITHΣIA ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΕΣ

 

Oι 5 «ήρωες» που τον γλίτωσαν από «γκέλες», με εξαίρεση τους Γκερέρο, Mεριά οι οποίοι σκόραραν στο 90ο και 92ο του 5-0 με τα Γιάννενα (2η αγ.);

 

Nάτχο (3η αγ., 92ο 2-1, τον Aστέρα), Xασάν (4η αγ., 92ο, 1-0 τον Πανιώνιο), Mάνος (8η αγ., 89ο, 1-0 τον Aπόλλωνα), Σισέ (10η αγ., 95ο, 1-1 με Παναθηναϊκό), Bούκοβιτς (11η αγ., 94ο, 2-1 τον Aτρόμητο)

 

Kάποιοι προσθέτουν με νόημα άλλες δυο παραμέτρους: ότι ο Oλυμπιακός «βοηθήθηκε» και από την διαιτησία για να αποδράσει από το Περιστέρι, αφού, το νικητήριο γκολ προήλθε από οφσάιντ και έπρεπε (κατά την γνώμη που διατύπωσαν οι πρώην ρέφερι Kάκος, Bαρούχας σε τηλεοπτικές εκπομπές) να ακυρωθεί και, επίσης, ότι είναι ο μοναδικός από τους «Big 4» που δεν του αφαιρέθηκαν βαθμοί (σ.σ. τιμωρήθηκε με πρόστιμο για τα επεισόδια στην Πάτρα)!

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΞεκινά το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ
Επόμενο άρθροTα «χρυσά» συμβόλαια $151 εκ. της Stealthgas