«Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που κατά κάποιο τρόπο διορίζομαι», δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης και σχετικά με το ερώτημα «γιατί όχι Βενιζέλος» τόνισε ότι η επιλογή της Φώφης Γεννηματά σηματοδοτεί στροφή του κόμματος για «επανασύνδεση με την κοίτη», συμπεριλαμβανομένης της νέας γενιάς κι «εκείνων που μας άφησαν, πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, απογοητεύτηκαν και δεν πρέπει να καταλήξουν στη ΝΔ».

Σχετικά με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ο Γιώργος Καμίνης  τόνισε ότι εκτέθηκε στη λαϊκή ψήφο, έδωσε αγώνα και δεν θεωρεί ήττα ότι βρέθηκε μεταξύ των τεσσάρων πρώτων.

«Επωμίζομαι μεγάλη ευθύνη. Πράγματι, δεν ανήκω στον πυρήνα του ΠΑΣΟΚ, ήμουν πολιτικά αμέτοχος με θεσμική υποχρέωση ως συνήγορος του πολίτη κι έπρεπε να κρατήσω ανεξαρτησία ως δήμαρχος, τόνισε μιλώντας  στην εκπομπή «Απευθείας.»

«Τώρα δεν υπάρχει ταβάνι, πάμε να επανασυνδεθούμε με τη μεγάλη κοίτη χωρίς να ξεχνάμε τη νέα γενιά η οποία έχει ριζοσπαστικοποιηθεί», επεσήμανε.

Ο Γιώργος Καμίνης καταλόγισε στη ΝΔ ότι για το παρελθόν «ουδέποτε έκανε αυτοκριτική  για όταν έστρεψε την πλάτη της στο εθνικό συμφέρον και δημαγώγησε  με ανεπίτρεπτο για δημοκρατικό κόμμα τρόπο. Τώρα, έχουν συνέλθει στη ΝΔ, ενώ είναι ώρα να χρεοκοπήσει ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε.

«Πρέπει να επιλέξουν  οι άλλοι αν θα έρθουν μαζί μας», τόνισε ο Γιώργος Καμίνης απορρίπτοντας τα περί φλερτ με τη ΝΔ.

«Δεν βλέπω καμία ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, πάμε να διεκδικήσουμε ηγεμονία στο χώρο της Κεντροαριστεράς που πιθανότατα  σημαίνει και ήττα του ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε.

ΕΡΤ/Εκπομπή «Απευθείας»

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤι γράφει ο διεθνής Τύπος για τα εκλογικά αποτελέσματα
Επόμενο άρθροΜόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να βγάλει την Ελλάδα από τις μνημονιακές δεσμεύσεις