Μοιράσου το άρθρο:

Απάντηση στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σάμο περί νησιωτικότητας έδωσε ο υποψ. βουλευτής Ν. Λέσβου με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Πάλλης στην οποία τόνισε:

“Δεν χρειάζεται να περιμένουμε την απάντηση της ΝΟΔΕ και των υποψηφίων βουλευτών της, στα δημόσια ερωτήματα που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου με τη χθεσινή ανακοίνωση. Απάντησε, ή καλύτερα δεν απάντησε, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης από τη Σάμο: «Οι πολιτικές της νησιωτικότητας», είπε, «δεν εξαντλούνται μόνο στους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. ή στα μεταφορικά ισοδύναμα. Είναι πολιτικές που έχουν ακόμη μεγαλύτερο εύρος και πλάτος, αφορούν την απασχόληση, την υγεία, την παιδεία. Και βεβαίως αφορούν την ψηφιακή μας πολιτική, η οποία σπάει με αυτόν τον τρόπο το φράγμα της απομόνωσης των νησιών, και ειδικά των μικρών νησιών.»

Τι μας λέει εδώ ο κ. Μητσοτάκης; Πως δεν τον ενδιαφέρουν οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ και τα μεταφορικό ισοδύναμο, από την στιγμή «που η νησιωτικότητα δεν εξαντλείται σε αυτά». Κουβέντα για το ειδικό αναπτυξιακό και για την μεταφορά πόρων από την ηπειρωτική χώρα στα νησιά μας, που ήδη γίνονται πράξη, και αοριστολογίες για την απασχόληση, την υγεία, την παιδεία και την ψηφιακή πολιτική, υπουργείο για την οποία συστήθηκε μόλις το 2016, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με σχέδιο και μεθοδικότητα, καταφέραμε όλοι μαζί, σε στενή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, τους κοινωνικούς και οικονομικούς της φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση, να δημιουργήσουμε μια ολοκληρωμένη πολιτική υποστήριξης της ανάπτυξης (και των κοινωνικών υπηρεσιών) των νησιών. Αυτή η πολιτική έχει αρχίσει να έχει έμπρακτα αποτελέσματα.

Τώρα οι νησιώτες έχουν να διαλέξουν: Θα συνεχίσουμε αυτή την πορεία ή θα πάμε πάλι πίσω, όταν τα νησιά μας ήταν οι φτωχοί συγγενείς της ελληνικής επικράτειας;

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝίκος Χουντής: Ψήφος στη ΛΑΕ είναι ψήφος ελπίδας
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα εκδηλώσεων Ιουλίου στη Λήμνο