Ο Δήμος Βόλου συμμετείχε δια της Αντιδημαρχίας Τουρισμού στην 9η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού & Πολιτισμού 2022 (9η Athens International  Tourism & Culture Expo AITE 2022), που πραγματοποιήθηκε στις 03-05 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.

Το Δήμο Βόλου εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γεωργία Μποντού-Τοκαλή και στελέχη του Τμήματος Τουρισμού, με συνεκθέτες στο ενιαίο περίπτερο του προορισμού Βόλος – Πήλιο, τους Δήμους Ζαγοράς–Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου. Πολύ σημαντική τόσο στην προβολή του προορισμού όσο και στη στελέχωση του περιπτέρου ήταν και η συμμετοχή μελών του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Μαγνησίας και της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.

Η ΑΙΤΕ 2022, με ενισχυμένο τον διεθνή της χαρακτήρα, αυξημένη επισκεψιμότητα και ενισχυμένο το ενδιαφέρον των επαγγελματιών του κλάδου του τουρισμού, αποτέλεσε και φέτος σημείο συνάντησης προορισμών, τουριστών και επαγγελματιών για την ερχόμενη περίοδο.

Το περίπτερο του προορισμού Βόλος-Πήλιο, νέο, ανανεωμένο και καλαίσθητο, στην είσοδο του εκθεσιακού χώρου, ικανοποίησε συμμετέχοντες και επισκέπτες. Η παρουσία των συνεκθετών και επαγγελματιών ήταν ουσιαστική καθώς κατανοώντας την αξία της δυναμικής παρουσίας του τόπου στην έκθεση, στελέχωσαν το περίπτερο και υποδέχονταν τους επισκέπτες, αποδεικνύοντας ότι η περιοχή καλωσορίζει κάθε ενδιαφερόμενο. Ειδικά το κοινό της έκθεσης που αφορά την Αθήνα αλλά και η περίοδος της έκθεσης πριν τα Χριστούγεννα και τον χειμώνα είναι στους στόχους της τουριστικής προβολής του προορισμού, που αφορά στο ελληνικό κοινό και στην αύξηση της επισκεψιμότητας εκτός της θερινής περιόδου.

Παράλληλα, κατά τις δύο πρώτες ημέρες της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, συναντήσεις με τουριστικά γραφεία αγορών του εξωτερικού, που διοργανώθηκαν από την έκθεση με την συμμετοχή των εκθετών. Οι συνεκθέτες του περιπτέρου και οι επαγγελματίες συμμετείχαν σε αυτή την διοργάνωση πραγματοποιώντας περισσότερες από 60 παρουσιάσεις του τόπου και των επιχειρήσεών τους σε ενδιαφερόμενα γραφεία του εξωτερικού,  κινητοποιώντας το ενδιαφέρον των επαγγελματιών.

Στο χώρο του περιπτέρου Βόλος-Πήλιο πραγματοποιήθηκε κλήρωση για τους επισκέπτες της έκθεσης με δώρα διαμονή σε τουριστικά καταλύματα του προορισμού, ευγενική χορηγία επαγγελματιών της περιοχής μας. Επίσης προσφέρθηκαν στους επισκέπτες του περιπτέρου τοπικά προϊόντα, τσίπουρο και μήλα, προσφορά παραγωγών του προορισμού, προωθώντας την γαστρονομία του Βόλου και του Πηλίου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού-Τοκαλή πραγματοποίησε πολλές συναντήσεις εργασίας με επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού για την προώθηση της περιοχής μας και την ανάδειξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων.

Επόμενο τουριστικό ραντεβού είναι η παρουσία του Βόλου και του Πηλίου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2022, που θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 20 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη.

Προηγούμενο άρθροΤο Βόλο θα επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος
Επόμενο άρθροΓαρυφαλλιά: Ξεκινά στη Σύρο η δίκη για τη δολοφονία της – Συντετριμμένοι οι γονείς της