Ο Δήμος Βύρωνα επιχειρεί να επισπεύσει τις διαδικασίες ανάπλασης του χώρου δασικής αναψυχής στον Κουταλά, αποστέλλοντας στη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών (ΦΕΑ) μια μελέτη που εκπονήθηκε με δική του πρωτοβουλία και δαπάνη. Η μελέτη, βάση της οποίας, εφόσον τύχει της αποδοχής,  θα κινηθεί η διαγωνιστική διαδικασία, έγινε  με οικονομική επιβάρυνση του Δήμου Βύρωνα και ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων που προτείνονται στην περιοχή, ανέρχεται σε 354.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε σχετικά: «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιταχύνουμε, όσο περνάει από το χέρι σας, τις διαδικασίες αποκατάστασης του Κουταλά. Πρέπει να πω εδώ, για το γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, ότι ο Δήμος Βύρωνα δεν έχει, ούτε την κυριότητα, ούτε την ευθύνη του Κουταλά. Παρόλα αυτά αναλάβαμε την πρωτοβουλία να προχωρήσουμε στην εκπόνηση της μελέτης, κρίνοντας απαραίτητο ο χώρος να ξαναβρεί τη χαμένη του ζωντάνια.

Η προνομιακή θέση του Κουταλά, στα όρια του δάσους του Υμηττού, επιτρέπει την προσέλκυση πολιτών που θέλουν να γνωρίσουν το δάσος και να έρθουν σε επαφή με τη φύση. Είναι επίσης πρωταρχική ανάγκη να αποκατασταθεί η διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση του χώρου, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι επικίνδυνη για τους επισκέπτες».

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Δήμος Βύρωνα, η νέα αυτή μελέτη που έστειλε στη ΦΕΑ, έλαβε υπόψη την αρχική μελέτη διαμόρφωσης του χώρου της Δ/νσης Αναδασώσεων Αττικής, ώστε οι παρεμβάσεις που προτείνονται να περιοριστούν στις απολύτως αναγκαίες, με την ελάχιστη όχληση για δασικό περιβάλλον, ώστε να αποκατασταθεί ο χώρος και να είναι βιώσιμος αλλά και λειτουργικός για τους επισκέπτες.

Μετά την αποστολή της μελέτης, το επόμενο βήμα, είναι η αποδοχή από τη ΦΕΑ της δωρεάς του Δήμου Βύρωνα, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αδειοδότησης του έργου από το αρμόδιο Δασαρχείο Πεντέλης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠλεύρης για επίσκεψη Τσίπρα στο Παίδων: Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 παρέδωσε λίστα αναμονής με 2.853 χειρουργεία
Επόμενο άρθροΟ Κρίστιαν Μπέιλ «ζηλεύει» τη φιλία των χαρακτήρων της νέας του ταινίας