Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμος Ζακύνθου σε συνεργασία με τον ΦΟΔΣΑ και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου διοργανώνουν σήμερα, Τετάρτη 5 Ιουνίου και ώρα 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου, εκδήλωση εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Με την ευκαιρία ο Δήμος, για μια ακόμη φορά απευθύνεται στον ΦΟΔΣΑ και στους προέδρους δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, όπως καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια (και σύμφωνα με το σχετικό αίτημα που τους έχει αποσταλεί), και να προβαίνουν στην άμεση αποκατάσταση, όταν και όπου δημιουργείται ανεξέλεγκτη απόρριψη σκουπιδιών, μπαζών και ογκωδών, τα οποία κάθε βράδυ εναποθέτουν ασυνείδητοι και παράλληλα να αναφέρουν το περιστατικό στον Δήμο για να επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Τους ασυνείδητους αυτούς που δρουν σε βάρος της δημόσιας υγείας όλων των Ζακυνθινών τους εντοπίζουμε και θα τους επιβληθούν τα προβλεπόμενα για την καθαριότητα πρόστιμα.

Παράλληλα, ενισχύεται η επιτήρηση, κυρίως στους τουριστικούς δρόμους προς Βασιλικό, Καλαμάκι (ΙΕΚ), δρόμο ΚΤΕΛ, δρόμο Ζακύνθου-Κεριού, δρόμο Ζακύνθου-Αλυκών-Αλυκανά με ομάδα σεκιούριτι, στην οποία θα ανατεθεί το έργο της επιπλέον επιτήρησης, ώστε να σταματήσει η παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων.

Είναι απαράδεκτο, ενώ έχει λυθεί το πρόβλημα με το εργοστάσιο ενδιάμεσης διαχείρισης απορριμμάτων, οι συμπολίτες μας και κυρίως οι επιχειρηματίες αντί να ειδοποιούν τον ΦΟΔΣΑ και την ΑΝΑΚΕΜ για την περισυλλογή των ογκωδών να προβαίνουν τις νυχτερινές ώρες στην άναρχη απόρριψη αυτών και μάλιστα ανακατεμένων (ογκώδη μαζί με ανακυκλώσιμα κτλ) δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο αρνητική εντύπωση στους επισκέπτες μας και δυσφημώντας το νησί μας.

Δυστυχώς, λόγω συνεχών εκλογικών διαδικασιών δεν εγκρίθηκε μέχρι σήμερα η ενίσχυση του ΦΟΔΣΑ με 40 άτομα εποχικό προσωπικό, όπως ζητήθηκε και αναμένεται η έγκριση μετά τις βουλευτικές εκλογές. Ο ΦΟΔΣΑ με ελάχιστα μέσα και προσωπικό καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια μεταφέροντας καθημερινά στον Λίβα 150 τόνους σκουπιδιών.

Παρακαλούμε παράλληλα την αστυνομία και την πυροσβεστική υπηρεσία, όταν διαπιστώνει παραβατικότητα (ανεξέλεγκτη απόρριψη απορριμμάτων και ογκωδών), όπως προβαίνει σε έλεγχο και να ενημερώνει τον Δήμο.

Επαφίεται στο φιλότιμο και την παιδεία των Ζακυνθινών να σεβαστούν το περιβάλλον στο οποίο ζουν και να συμβάλλουν έκαστος στη διατήρηση της καθαρότητας τόσο στις θάλασσές μας όσο και στα χωριά και την πόλη μας.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ζακύνθου.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚέρκυρα: Το φεστιβάλ του Εναλλακτικού
Επόμενο άρθροΚέρκυρα: Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Δηλώσεις Σ. Τσούκα και Ν. Τρίαντου