Ο Δήμος Ρόδου προχώρησε στην εγκατάσταση 30 οικίσκων ντους και αποδυτηρίων.

Η τοποθέτηση ξεκίνησε από τις κεντρικές παραλίες, συνεχίζεται εκτός πόλης και θα ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα.

Αποφασίστηκε η χρήση υλικών, τα οποία συνθέτουν μια κατασκευή ανθεκτική στο ιδιαίτερα διαβρωτικό περιβάλλον του παραθαλάσσιου χώρου, αλλά και ανθεκτική στις σκληρές καιρικές συνθήκες, κατά τους χειμερινούς μήνες.

Επίσης, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, απαιτούν την ελάχιστη συντήρηση στη διάρκεια του χρόνου, σε ένα περιβάλλον με ιδιαίτερες απαιτήσεις, όπως είναι οι παραθαλάσσιοι χώροι, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται από τον Δήμο Ρόδου που αναλύει τα τεχνικά χαρακτηριστικά των οικίσκων:

«Η χρήση βοτσαλωτού σαν επένδυση των εξωτερικών επιφανειών, έγινε για δύο κυρίως λόγους, την εναρμόνιση των οικίσκων με το φυσικό περιβάλλον της παραλίας, καθώς επίσης και την προστασία των επιφανειών αυτών, από τη διάβρωση του θαλασσινής αύρας.

Το «χτενιστό» σκυρόδεμα που χρησιμοποιήθηκε σαν βάση της κατασκευής, προσδίδει αντοχή έδρασης, αλλά και ένα δάπεδο αντοχής στις πολύ απαιτητικές συνθήκες χρήσης και περιβάλλοντος.

Τέλος ο σκελετός της κατασκευής από γαλβανισμένη στράντζα, παρέχει προστασία από τη διάβρωση ενώ η επένδυση με ινοσανίδα, ενισχύει το επίπεδο προστασίας.

Δόθηκε επίσης προτεραιότητα στην εξοικονόμηση νερού με την ενσωμάτωση ειδικής τεχνολογίας (μπουτόν ελεγχόμενης ροής) στις ντουζιέρες. Σημειώνεται τέλος, ότι έχουν προβλεφθεί και οικίσκοι, ειδικά προσαρμοσμένοι για ΑμεΑ».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑνανέωσε με τον Ατρόμητο ο Γιαννιώτης
Επόμενο άρθροΑνανέωσε στην ΑΕΚ ο Νικολαΐδης