Προπηλακισμό μελών του ΚΚΕ καθώς και του βουλευτή Θανάση Παφίλη κατήγγειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, από το κέντρο της Αθήνας, στα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Προπύλαια μεταξύ συγκεντρωμένων και αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών, νερού και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να τους απωθήσουν και προχώρησαν σε προσαγωγές.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε εκφράσει νωρίτερα την έντονη διαμαρτυρία του για τις προσαγωγές και είχε ζητήσει να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

Επί τόπου βρισκόταν όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι δεν είχε αρχίσει η πορεία όταν έγιναν οι πρώτες προσαγωγές και πως ήθελαν να έρθουν σε επαφή με τον διοικητή της αστυνομίας για να δουν αν θα τους δοθεί άδεια να πραγματοποιήσουν την πορεία. Τόνισε ότι οι συγκεντρωμένοι τηρούσαν τις αποστάσεις και τα άλλα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

«Μας λένε όλοι έχουμε εντολή από τον διοικητή. Πού είναι ο διοικητής; Θα έρθει σε λίγο (..) έχει περάσει ένα τέταρτο, ούτε διοικητής εμφανίστηκε, ούτε τηλέφωνο πήρε και λένε για ποιο λόγο τους χτυπάνε, τους έχουν κάτω, τους έχουν γδάρει τα χέρια και τα πόδια και τους βαστάνε με χειροπέδες. Είναι απαράδεκτο» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο βουλευτής του κόμματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ο Θ. Παφίλης προπηλακίστηκε από αυτούς που δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας» κατήγγειλε ο κ. Κουτσούμπας.

Πηγή: ΕΡΤ

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθη στην Πρέβεζα αλλοδαπός, διωκόμενος στη Γαλλία για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο
Επόμενο άρθρο«Θέλουμε την πρώτη νίκη μας στο πρωτάθλημα»