Το νέο σήμα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια προσπάθεια επανατοποθέτησης συνολικά της ταυτότητας ενός σύγχρονου αριστερού κόμματος, το οποίο την ίδια στιγμή συνδυάζει όλα τα παραδοσιακά οράματα και τις αξίες που έχει ένα κόμμα της Αριστεράς, αλλά εγγράφεται στη σημερινή εποχή δηλ. έχει να αντιμετωπίσει νέα ερωτήματα, νέες προκλήσεις. Καλό είναι αυτό να αποτυπώνεται και στο αισθητικό κομμάτι, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος για το νέο σήμα του κόμματος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο κ. Ηλιόπουλος επεσήμανε ότι όλο το σήμα έχει στηθεί με επίκεντρο το άστρο καθώς έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για την Αριστερά, υπήρχε πάντα και σε αυτό τώρα δείχνει ότι υπάρχει συνέχεια.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που υπάρχουν σχετικά με το άστρο, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι κάποια είναι στο όριο του τρολαρίσματος και κάποια στο όριο του μηνύσιμου ειδικά όταν κάνουν αναφορές για τρομοκρατικές οργανώσεις. Είναι από ανθρώπους που έχουν πει και στο παρελθόν ακρότητες, τις οποίες δεν μπορούσαν να τις υπερασπιστούν δημόσια και έχουν πληρώσει γι’ αυτές τις ακρότητες. Το μόνο που θα μπορούσα να πω σε επίπεδο τρολαρίσματος είναι ότι και η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι άκρως επικίνδυνη.

Δεν είναι ένα απλό σήμα αλλά προσπαθεί να συμπυκνώσει μια συνολικότερη πολιτική ταυτότητα και πολιτική κατεύθυνση, γι’ αυτό και έγινε η παρουσίαση του με ένα βίντεο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα όπου παρουσίασε ένα συνολικότερο πλαίσιο με Αρχές και Αξίες, όπως η Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη, η Ισότητα, η Αλληλεγγύη.

Για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι η συνθήκη της πανδημίας αποτελεί για όλα τα κόμματα εμπόδιο για εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις και θα προσπαθήσουμε με όλα τα εργαλεία που μας δίνονται κυρίως το διαδίκτυο να συνεχίσουμε.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΡέθυμνο: Συνελήφθη ο ιερέας που παρότρυνε στη μη χρήση μάσκας στα σχολεία
Επόμενο άρθροΑξιολόγηση των Διοικητών Νοσοκομείων με βάση τον περιορισμό των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων