Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην Κωνσταντινούπολη σε προσευχή στη μνήμη του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, του οποίου η Τουρκία ήταν από τους κύριους υποστηρικτές. Μια δεύτερη ειδική προσευχή πρόκειται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο ίδιο τζαμί παρουσία του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τους «τυράννους» ότι ευθύνονται για τον θάνατο του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

«Η ιστορία δεν θα ξεχάσει ποτέ τους τυράννους που τον οδήγησαν στον θάνατο βάζοντάς τον στη φυλακή και απειλώντας να τον εκτελέσουν» δήλωσε ο Ερντογάν σε μια ομιλία στην Κωνσταντινούπολη, που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε τον θάνατο του Μόρσι ως ένα «σύμβολο του κατατρεγμού του ιδίου και του λαού του», χαρακτηρίζοντάς τον «μάρτυρα».

«Στα μάτια μας, ο Μόρσι είναι ένας μάρτυρας που έχασε τη ζωή του για έναν σκοπό στον οποίο πίστευε» υπογράμμισε.

H οικογένεια του Μόρσι δεν γνωρίζει που έχει μεταφερθεί η σορός

Οι αιγυπτιακές αρχές αρνήθηκαν να επιτρέψουν να γίνει η ταφή του εκλιπόντος πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στο οικογενειακό κοιμητήριο, κατήγγειλε στο Reuters ο γιος του Αμπντουλάχ Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο ίδιος είπε ότι η οικογένεια του Μόρσι δεν γνωρίζει που έχει μεταφερθεί η σορός του και ότι μοναδική επαφή με τις αρχές υπάρχει μέσω των δικηγόρων της οικογένειάς.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «Φονιά Σίσι, μάρτυρα Μόρσι» και κρατούσαν πανό που έγραφαν «Πραξικοπηματίες θα ηττηθείτε», μια αναφορά στην ανατροπή του Μόρσι.

Μουσουλμανική Αδελφότητα: Ο θάνατος ήταν «πετυχημένη δολοφονία»

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα κατήγγειλε ότι ο θάνατος του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι ήταν μια «πετυχημένη δολοφονία» και κάλεσε τους πολίτες της Αιγύπτου να παραστούν μαζικά στην κηδεία του.

Σε ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό της, η Μουσουλμανική Αδελφότητα απηύθυνε, επίσης, κάλεσμα στα πλήθη να συγκεντρωθούν έξω από τις πρεσβείες της Αιγύπτου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μοιράσου το άρθρο:



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Η απόσυρση άργησε 20 χρόνια» για επτά οχήματα του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΕ. Σώκου: Για μια νέα ζωή στον Έβρο – Μαζί για τον τόπο μας