Υπέρ μιας σκληρότερης στάσης της Πολιτείας στο θέμα της αντιμετώπισης των επεισοδίων και των ρατσιστικών επιθέσεων στα γήπεδα τάχθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος τόνισε ότι θα μιλήσει με τον υφυπουργό Τζιορτζέτι, για να δουν αν μπορούν να επιβληθούν πιο αυστηρές κυρώσεις στους υπαίτιους.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Μετά τα επεισόδια στον αγώνα Ίντερ – Νάπολι, θα έπρεπε να διακοπούν οι αγώνες. Θα έστελνα ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής των επεισοδίων σε αυτούς που πρέπει με την παύση των αθλητικών εκδηλώσεων, αλλά αφήνω την αξιολόγηση στις αρμόδιες αρχές. Είμαι πολύ απογοητευμένος και σκέπτομαι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ένας αθλητικός αγώνας καταλήγει σε βίαια επεισόδια και συγκρούσεις με έναν νεκρό».

 

Επίσης, ο Κόντε καταδίκασε τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε στον ίδιο αγώνα ο Καλιντού Κουλιμπαλί της Νάπολι και τόνισε: «Αυτές οι συμπεριφορές θα απαιτούσαν μια πιο σοβαρή στάση και για το λόγο αυτό θα μιλήσω με τον υφυπουργό Τζιορτζέτι, για να διαπιστώσουμε εάν μπορούμε να επιβάλουμε πιο αυστηρές ποινές, ώστε να υπάρχει περισσότερη αποτελεσματικότητα. Απαιτείται να υπάρξει μια ισχυρή αντίδραση απ’ όλους».

 

 

Η Ίντερ τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ιταλικής λίγκας με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, για τη ρατσιστική συμπεριφορά μερίδας οπαδών της προς τον Κουλιμπαλί, στο ματς πρωταθλήματος με τη Νάπολι στο «Σαν Σίρο».

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤέσσερα χρόνια από την τραγωδία
Επόμενο άρθροΠαράταση του Νόμου Κατσέλη