Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Μαΐου 2022, 19:34

Την απόφασή του ν΄ αποχωρήσει από την ενεργό δράση σε ηλικία 35 ετών και μετά από καριέρα 15 ετών έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο twitter ο Κέβιν Άντερσον.

Ο φιναλίστ των US Open του 2017 (έχασε από τον Ναδάλ) και Wimbledon 2018 (ηττήθηκε από τον Τζόκοβιτς), κάτοχος 7 τίτλων και άλλοτε νο5 της παγκόσμιας κατάταξης ευχαρίστησε τους ανθρώπους που συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια και τους θαυμαστές του, υποστήριξε πως έδωσε το καλύτερό του εαυτό στα χρόνια που βρέθηκε στα κορτ και θυμήθηκε τα λόγια του πατέρα του όταν ξεκινούσε την προσπάθειά του στο τένις.

Το συγκινητικό μήνυμα του Νοτιοαφρικανού, που ήταν γνωστός για το τρομερό σερβίς του, αναφέρει: «Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια στιγμή στη ζωή μου χωρίς να παίζω τένις. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια, όταν ο πατέρας μου, μου έδωσε μία ρακέτα και μου είπε πως αν ήμουν διατεθειμένος να δουλέψω σκληρά, θα γινόμουν ένας από τους κορυφαίους τενίστες του κόσμου.

Από τότε, το άθλημα με πήγε πολύ πιο μακριά από τις ρίζες μου στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής και μου έδειξε πραγματικά όλο τον κόσμο. Βίωσα μέσα από αυτό πολλές διαφορετικές προκλήσεις και συναισθήματα. Το τένις μπορεί να είναι συναρπαστικό και ταυτόχρονα μοναχικό. Είχα τα πάνω και κάτω μου, αλλά δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Το ταξίδι αυτό με οδήγησε στο να γίνω ο άνθρωπος που είμαι σήμερα.

Σήμερα πήρα τη δύσκολη απόφαση να αποσυρθώ από το επαγγελματικό τένις. Όταν ήμουν παιδί, ο πατέρας μου έλεγε ότι η επιτυχία δεν ορίζεται από τα αποτελέσματα, αλλά από την προσπάθεια και τις θυσίες που κάνεις στην πορεία για να γίνεις ο καλύτερος που μπορείς. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Μαΐου 2022, 19:36

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΥποψήφιος περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου ο Σταμάτης Μαλέλης
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: 21χρονος βούτηξε στον Θερμαϊκό για να σώσει γυναίκα που έπεσε στη θάλασσα