Προσοχή θέλει αύριο, Σάββατο, στην Μακεδονία όπου αναμένονται κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα βέβαια, θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια.

ΣΗΜΕΡΑ:
Πολύ καλός θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, με λίγες μόνο μεσημεριανές – απογευματινές μπόρες στα ηπειρωτικά και στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.

Οι βοριάδες στο Ιόνιο δε θα ξεπερνούν τα 3-5 μποφόρ, στο Αιγαίο λίγο πιο ενισχυμένοι θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα φτάσει πάλι τους 33-34 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 30-31 στα νησιά μας.

Στην ΑΤΤΙΚΗ:
Ηλιοφάνεια, με λίγες τοπικές συννεφιές το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει και από διάφορες διευθύνσεις στον Σαρωνικό δε θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ, στα ανατολικά οι βοριάδες τα 5 μποφόρ τοπικά και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς.

Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Αρκετή ηλιοφάνεια μέχρι το μεσημέρι, μετά θα συννεφιάσει λίγο και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες, πιθανώς και καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί δε θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία τους 29 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ:
Στα κεντρικά και βόρεια θα έχουμε λίγη συννεφιά και, από το μεσημέρι κυρίως, μπόρες ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε περιοχές της Μακεδονίας δεν αποκλείεται να είναι τοπικά έντονα, οπότε θέλει προσοχή. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αρκετή ηλιοφάνεια, με λίγες μπόρες το μεσημέρι – απόγευμα μόνο στα ορεινά και στα νησιά μας εξαιρετικός καιρός! Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 3-5, τοπικά τα 6 μποφόρ στα πελάγη και η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά.

ΚΥΡΙΑΚΗ:
Η αστάθεια θα περιοριστεί στα βόρεια, όπου θα έχουμε λίγο αυξημένη συννεφιά με τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα όμως και ιδιαίτερα στα νησιά μας, ο καιρός θα είναι πολύ καλός και μόνο το μεσημέρι – απόγευμα λίγες μπόρες ή καταιγίδες θα έχουμε στα, ορεινά κυρίως, ηπειρωτικά. Οι βοριάδες θα παραμείνουν στα 3-5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, κυρίως στα βόρεια.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ:
Υπέροχος καιρός από τη Δευτέρα μέχρι τουλάχιστον και την Τετάρτη, με αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο τη Δευτέρα πιθανόν λίγες μεσημεριανές μπόρες στα ορεινά. Θα ενισχυθούν όμως πάλι οι βοριάδες έως 7 μποφόρ στα πελάγη και σε συνδυασμό με την επάνοδο της θερμοκρασίας που θα έχουμε, θα αυξηθεί αρκετά ο κίνδυνος πυρκαγιάς και επομένως, θα πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή και υπευθυνότητα.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου, Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕΛΓΑ – Αγρότες: Άμεση εξόφληση αποζημιώσεων
Επόμενο άρθροΔιμερείς επαφές του Κ. Μητσοτάκη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής (video)