«Περίεργα» μας υποδέχεται και ο Αύγουστος, αφού θα έχουμε αρκετές βροχές την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε, καθώς σήμερα και αύριο ο καιρός θα είναι καλός, από το μεσημέρι όμως της Τετάρτης θα μας επηρεάσει σταδιακά μια διαταραχή από τα βορειοδυτικά, δίνοντας αρκετές βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια κυρίως, που δεν αποκλείεται να είναι τοπικά έντονες το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο. Από την Κυριακή πάντως, ο καιρός επανέρχεται στα φυσιολογικά καλοκαιρινά δεδομένα του…

ΣΗΜΕΡΑ:
Βελτιωμένος καιρός, με αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο λίγες μεσημεριανές – απογευματινές μπόρες στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Οι μεταβλητοί άνεμοι στο Ιόνιο δε θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ, στο Αιγαίο και πάλι ενισχυμένοι οι βοριάδες θα φτάνουν 4-6 κι τοπικά τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα αγγίξει τους 33 βαθμούς στα βόρεια και τους 34-36 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τους 32-34 στα νησιά μας.
Αττική:
Ηλιοφάνεια, βοριάδες 4-6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα και θερμοκρασία έως 35 βαθμούς.
Θεσσαλονίκη:
Λιακάδα με λίγες συννεφιές το μεσημέρι – απόγευμα στα γύρω ορεινά, νοτιάδες 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 33 βαθμούς.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ:
Και αύριο, Τρίτη, θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια, με λίγες μόνο συννεφιές το μεσημέρι – απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το βράδυ στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν λίγο και δε θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο.

Την Τετάρτη χαλάει σταδιακά ο καιρός, με συννεφιά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα βέβαια και ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου θα παραμείνει αρκετά καλός. Οι άνεμοι από δυτικές και βόρειες διευθύνσεις θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα δυτικά και βόρεια.

Την Πέμπτη, θα έχουμε λίγες περισσότερες βροχές στο Ιόνιο και κυρίως στα κεντρικά και βορειοδυτικά ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά
καλός θα παραμείνει ο καιρός, με λίγες μόνο συννεφιές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι βοριάδες θα εξακολουθήσουν να πνέουν στα 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Παρασκευή και το Σάββατο περιμένουμε τις περισσότερες και εντονότερες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά, ενώ άνεμοι και θερμοκρασία δε θα μεταβληθούν σημαντικά και την Κυριακή ο καιρός θα βελτιωθεί ξανά σε όλη τη χώρα.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου, Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑπερρίφθη το αίτημα Τουλουπάκη για ακυρότητα της ποινικής της δίωξης για την υπόθεση Novartis
Επόμενο άρθροΠυρετώδεις ρυθμούς ιχνηλάτησης πυροδοτούν τα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα