Σύντομη αλλαγή θα παρουσιάσει σήμερα και αύριο ο καιρός, με βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και πτώση της θερμοκρασίας. Από την Πέμπτη πάντως θα βελτιωθεί και πάλι σε όλη τη χώρα, ενώ θα έχουμε και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, που το Σαββατοκύριακο δεν αποκλείεται να φτάσει και τους 39 βαθμούς σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές…

ΣΗΜΕΡΑ

Χαλάει λίγο ο καιρός κι ενώ ξεκινήσαμε με ηλιοφάνεια, γρήγορα θα αρχίσει να συννεφιάζει στο Ιόνιο, τα βόρεια κυρίως ηπειρωτικά και προς το απόγευμα και στο Β. Αιγαίο και από το μεσημέρι περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, που μάλιστα τις απογευματινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κ. Στερεά και το εσωτερικό της Πελοποννήσου δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλάζι και πρόσκαιρα ισχυρούς ανέμους. Στο Ιόνιο πάντως οι άνεμοι από διάφορες και στη συνέχεια βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν εξασθενημένοι έως 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο το μελτέμι δε θα ξεπερνά τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, όπου θα φτάσει τους 34-35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αγγίξει και σήμερα τους 36-37 τοπικά και στα νησιά μας τους 33-35 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ

Αρχικά λιακάδα, από το απόγευμα όμως θα συννεφιάσει λίγο και το βράδυ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες. Οι βοριάδες, εξασθενημένοι, δε θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει και πάλι τους 36 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Λίγη συννεφιά που από το μεσημέρι θα πυκνώσει και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες, που το απόγευμα δεν αποκλείεται να είναι ισχυρές, μεταβλητοί άνεμοι και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ, ενώ από το βράδυ θα γυρίσουν σε βόρειους και θα ενταθούν στα 5 μποφόρ τοπικά και θερμοκρασία, όπως και χτες, έως 33 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ (ΤΕΤΑΡΤΗ) 
Στα βορειοανατολικά λίγη συννεφιά με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, μέχρι το απόγευμα. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά κυρίως τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ανατολικά. Οι βοριάδες θα φτάνουν και πάλι τα 6 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη τη χώρα και μόνο λίγες μεσημεριανές – απογευματινές συννεφιές στα ορεινά, οι βοριάδες θα συνεχίσουν να φτάνουν τα 6 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας και πάλι τους 36-37 βαθμούς τοπικά.
Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα έχουμε καλοκαιρία και αρκετή ζέστη, αφού θα ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία, αγγίζοντας σε αρκετές περιοχές και τους 38, πιθανόν και 39 βαθμούς…

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου, Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ επίδραση της ρεμδεσιβίρης σε ασθενείς με COVID-19
Επόμενο άρθροΗθοποιός κόντεψε να πεθάνει όταν πήρε βαριά πικρόχολο αστείο παρουσιαστή