Από φαινόμενα δεν περιμένουμε κάτι το ιδιαίτερο αυτή τη βδομάδα, αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι οι ισχυροί βοριάδες που θα φτάνουν τα 6-7, ενδεχομένως σήμερα και τα 8 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο, που σε συνδυασμό με την ηλιοφάνεια και τη σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, θα κρατήσουν υψηλό τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

ΣΗΜΕΡΑ:
Στην Κεντρική – Α. Μακεδονία και τη Θεσσαλία λίγη συννεφιά, όπου ίσως εκδηλωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας τώρα το πρωί.
Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια και μόνο τις απογευματινές ώρες, λίγες μπόρες στα δυτικά, ορεινά κυρίως.

Οι βοριάδες στο Ιόνιο δε θα ξεπερνούν τα 3-5 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως θα πνέουν πολύ ισχυροί έως 6-7, τοπικά και 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία έχει πέσει λίγο και δε θα ξεπεράσει τους 31-32 βαθμούς.

Στην ΑΤΤΙΚΗ:
Λιακάδα, θα φυσάει όμως αρκετά και εδώ, αφού οι βοριάδες θα φτάσουν και τα 4-6 μποφόρ, στα ανατολικά και τα 5-7 και η θερμοκρασία τους 31 βαθμούς.

Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Λίγη συννεφιά μέχρι το απόγευμα, μετά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ:
Αρκετά ηλιόλουστη θα είναι και η αυριανή μέρα, με λίγες μόνο μεσημεριανές μπόρες στα ορεινά. Θα παραμείνουν όμως οι ενισχυμένοι βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ:
Την Πέμπτη και την Παρασκευή, αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες μόνο μπόρες τις απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως ηπειρωτικά, στα βόρεια ορεινά και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα συνεχίσουν ενισχυμένοι οι βοριάδες στο Αιγαίο και θα ανέβει σταδιακά η θερμοκρασία, φτάνοντας τους 33-34 βαθμούς.

Το Σαββατοκύριακο, στα βόρεια θα έχουμε βροχές και καταιγίδες, στην υπόλοιπη χώρα όμως θα έχουμε ηλιοφάνεια και μόνο στα ορεινά απογευματινές μπόρες.
Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν λίγο και η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου, Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠράσινο φως για τα αναδρομικά των συντάξεων
Επόμενο άρθροΠανηγύρια: Οι επιπτώσεις από την απαγόρευση – Έρευνα του ert.gr