Aρκετή ηλιοφάνεια θα έχουμε αυτήν την εβδομάδα στα νότια και στα νησιά μας, δε θα λείπουν όμως οι βροχές και οι καταιγίδες στις πιο κεντρικές και κυρίως τις βορειότερες περιοχές, καθώς και στα ορεινά τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες…

ΣΗΜΕΡΑ
Στα κεντρικά και βόρεια θα έχουμε αυξημένη συννεφιά κατά διαστήματα, με λίγες βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι – απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο λίγες μεσημεριανές – απογευματινές μπόρες στα ορεινά. Οι βοριάδες δε θα ξεπερνούν τα 3-5 μποφόρ στο Ιόνιο ενώ στο Αιγαίο, ενισχυμένοι, θα φτάνουν τοπικά και τα 6-7 μποφόρ και η θερμοκρασία, σε μικρή πτώση στα ανατολικά, παρόλα αυτά θα φτάσει όμως και τους 34-35 βαθμούς σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές και τους 32-34 στα νησιά μας.

ΑΤΤΙΚΗ
Καλός καιρός, βοριάδες 4-5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ κατά τη διάρκεια της ημέρας και θερμοκρασία έως 33 βαθμούς, στα ανατολικά 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λίγη συννεφιά, κατά διαστήματα αυξημένη, με τοπικές μπόρες και πιθανώς καταιγίδες από το απόγευμα, νοτιάδες 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 31 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ (ΤΡΙΤΗ)
Βελτιωμένος καιρός, με αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο λίγες μεσημεριανές – απογευματινές μπόρες στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς δε θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως θα συνεχίσουν να πνέουν ενισχυμένοι φτάνοντας τα 7 μποφόρ τοπικά και θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια, φτάνοντας τους 35-36 βαθμούς.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
Την Τετάρτη, χαλάει πάλι ο καιρός στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα βέβαια θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια, με λίγες μόνο μπόρες στα ορεινά τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες. Οι βοριάδες θα πέσουν λίγο και δε θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ τοπικά στα πελάγη και θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία.
Την Πέμπτη, στα βόρεια θα έχουμε άστατο καιρό, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα περιοριστούν τα φαινόμενα από το μεσημέρι. Αρκετός θα είναι ήλιος στην υπόλοιπη χώρα, με πιθανότητα για λίγες απογευματινές μπόρες στα ορεινά. Άνεμοι και θερμοκρασία, δε θα μεταβληθούν σημαντικά.
Την Παρασκευή και το Σάββατο, βελτιωμένος και πάλι καιρός, με πιθανότητα για λίγες απογευματινές μπόρες στα βορειοανατολικά ορεινά. Θα ενισχυθούν λίγο οι βοριάδες στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ τοπικά και θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου, Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ MSC Cruises ξεκίνησε επταήμερες κρουαζιέρες στη Μεσόγειο
Επόμενο άρθροΣπέτσες-Δήμαρχος: Τα μέτρα μας επηρεάζουν, αλλά να μην μας στοχοποιούν (video)